Medimagazin logo

Doğu'daki özel hastaneler doktora 20 bin YTL veriyor

Özel hastanelerin SSK ve Emekli Sandığı hastalarını kabul etmesinin ardından Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da doktor ücretleri astronomik rakamlara çıktı. Yine de doktorlar gelmiyor
Doğu'daki özel hastaneler doktora 20 bin YTL veriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Özel hastanelerin SSK ve Emekli Sandığı hastalarını kabul etmesinin ardından Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da doktor ücretleri astronomik rakamlara çıktı. Yine de doktorlar gelmiyor.

Doğu ve Güneydoğu'da SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile anlaşma yapan özel hastaneler dolup taşmaya başlayınca özellikle bazı branşlarda astronomik ücretlerle doktor arayışına girdi. Ancak en düşük 20 bin YTL olan maaşlarla dahi özel hastanelerde çalıştırılacak doktor bulunamıyor. İlanla doktor arayan doğudaki özel hastaneler normal ücretten 2-3 kat fazla, hatta ortaklık teklif etmelerine rağmen doktor bulamamaktan dertli. Erzurum'da 15 yıldır hizmet veren 45 yataklı Özel Şifa Hastanesi'nin sahibi Cemil Çil, ihtiyacı olan 10 doktora en az 15 bin YTL maaş teklif etmesine rağmen hala bulamadığını söyledi. Bölgedeki diğer sağlık merkezlerinde yaşanan durum da bundan farklı değil.

DİYARBAKIR

* Özel Metropol Hastanesi'nin 40 doktorundan 15'i halk deyimiyle "Uçan Doktor". İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerde görev yapan doktorlar haftanın belirli günleri uçakla Diyarbakır'a geliyor ve dönüyorlar.

ERZURUM

* Buhara Tıp Merkezi 15 doktorla hizmet vermesi gerekirken 5 doktorla çalışıyor. 20 yataklı hastanenin başhekimi ve sahiplerinden Dr. Serdar Kömeç, "15 bin YTL'ye kadar maaş teklif ettik, doktor getiremedik. Tterör olduğunu söylüyorlar. Özel hastanelere de part time çalışma izni verilmeli" diye konuştu.

AĞRI

* Ortadoğu Hastanesi, sahibi ve Başhekimi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nuh Gümüştekin, "2 bin YTL'ye İstanbul'da çalışırım, 20 bin YTL'ye Ağrı'da çalışmam diyorlar" diye dert yandı.

* Patnos Özel Şifa Hastanesi'nin sahibi Dr. İbrahim Renkliçay, "Buralarda doktor altından değerli oldu. Buralarda yaşayanlar insan değil mi?" diye sordu.

* Doğubayazıt Jean Memorial Ayakta Teşhis ve Tedavi Merkezi'nin sahibi Nuh Gümüştekin hastaneye ortak etmeyi dahi teklif ettiği halde doktor bulamamaktan yakınıyor.

IĞDIR

* Özel Hayat Polikliniği ilin tek özel hastanesi. Başhekim Yardımcısı Adem Koçak, "10 bin YTL'yi kabul etmiyorlar" dedi.

BATMAN

* Özel Şifa Hastanesi'nin günlük hasta sayısı 500 dolayında. 38 doktor görev yapıyor. Ücretleri ise 5 ila 10 bin YTL arasında değişiyor.

SİİRT

* Özel Siirt Hayat Hastanesi'nin Başhekimi Uzm. Dr. Yasin Sarı, "Doktorlarımıza 6 ila 18 bin YTL ücret ödüyoruz. Tüm doktorlara sesleniyorum; Güneydoğu'ya gelin. Burada iş var, para var, huzur var" dedi.

Sabah
doğu'daki
özel
hastaneler
doktora
20
bin
ytl
veriyor
Yorum (5)
uz dr bir bilen
sayın demir, sistem bu noktaya gelip özel hastaneler sorgulanıyorsa zat-ı alinizin de planlayıcı olarak bakanlık a blok 2. katta yaptığı çalışmaların etkisi vardır. kendinizi sistemden soyutlamayın. siz de bu sistemin kurucuları arasındasınız. şimdi eleştirme hakkınız yok.
0
Cevapla
a.s
"Devlet ve vatandaş soyuluyorsun, çalışan sömürülüyorsun". Bravo bunu sistemin asıl olmayan aktörleride anladı. Siz hala niye anlamadınız. Hastayı muayenehane ve bıçak parasından kurtartığını dillendirenler anlamadı. Aslında bence anlamadı değil. Büyük ihtimalle çıkar ilişkisi var.
0
Cevapla
mesleğine küsen hekim
"Bunlar biraz fazla ve insafsızca değil mi?" demiş hekim arkadaşımız. Peki özel hastaneler ve tıp merkezlerinin çok büyük bir kısmı, hayali hasta girişleri yaparken ve faturaları şişirirken çok mu insaflı davranıyorlar sormak lazım!
0
Cevapla
Dr. Jivago
''hastanecilik ayağında güzel bir tablo oluştu '' ''Özelleştirme veya yabanileştirme komplo teorilerini'' gibi ifadeler çok komik kaçmış.Siz bu sistemin gelmesini isteyen bürokratlardan birisiniz. İşte istediğiniz düzen. Alın hayrını görün. Rahatsız olduğunuz konu özel hastaneler!!! Bu durum hırsızlık yapıp da hırsız var diye mahalleyi ayağa kaldıran pişkin hırsızlara benziyor. Niye kamuda çalışan doktorların (onlar sizin meslektaşınızdır) sorunları ile ilgilenmiyorsunuz da tamamen yabancıların eline geçmesi kaçınılmaz olan özel sağlık sektörü için ağlaşıyorsunuz? Bunun cevabını siz de biz de iyi biliyoruz.
0
Cevapla
Hasan Akdemir
"Özeller devleti ve vatandaşı soyuyor" diyenler yine aynı sektörün içerisindeki insanları birbirine düşürerek parsayı götürmeyi başarmış, çünkü bizimkiler hep aynı tuzağa düşüyor. 3 yıl önce Eskişehir'de yolsuzluk nedeniyle 6 beyin cerrahı tutuklandığında bunlardan sadece birisi özeldeydi. İsmini veremeyeceğim bir ilimizdeki devlet hastanesinde polikliniklere hasta kotası getirilmeye neden olan olay ise insanı artık ümitsizliğe düşürüyordu. Bir tarafta eczacı kalfası ve poliklinik hemşiresi koliyle getirilmiş karnelere ellerindeki listedeki ilaçları yazarken , diğer tarafta poliklinik doktoru ve eczacı kardeşlerimiz oturup çay içiyor ve poliklinik numaratörü 200 leri görüyordu. Devlet hastanesine EMG hizmeti verdiğimde bir doktorun aynı istek kağıdına 3-4 isteği birden yaptığını gördüm.Özelde çalışan bizim gibilere ise SGK direk uyarı veriyor, bir istek kağıdında iki EMG tetkiki faturalanmaz diye. Neden devlet hastanelerinin döner sermayeleri " KAYNAĞINDAN KESİNTİ " denerek daha bakanlıktan çıkmadan %15-18 kesintiye uğruyor, hiç düşünen oldu mu ? KÖTÜDEN ÖRNEK OLMAZ. DENETLEMEYİ ADAM GİBİ YAPARSANIZ BÜTÜN SİSTEMLER HİZMETTE YARIŞIR, İYİ NİYETLİ İDARE DE , HALK DA MEMNUN OLUR.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir