Medimagazin logo

29 kayıp doktor aranıyor!

Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu hizmetle Hakkâri'ye atadığı 42 uzman ve pratisyen hekimden sadece 13'ü görevine başladı. Gelmeyen 29 doktordan bir aydır haber alınamıyor
29 kayıp doktor aranıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu hizmetle Hakkâri'ye atadığı 42 uzman ve pratisyen hekimden sadece 13'ü görevine başladı. Gelmeyen 29 doktordan bir aydır haber alınamıyor.

Sağlık Müdürü İdris Ethemoğlu, gelmeyen doktorlara telefonla ulaşmaya çalıştığını belirterek, "Ulaştıklarım çeşitli mazeretler ileriye sürüyor" dedi. Bakanlığın 17 Şubat'ta zorunlu hizmet kapsamında yeni atamalar yapacağını belirten Ethemoğlu, "Şu anda Hakkâri il genelinde 33 pratisyen, 24 uzman doktor görev yapıyor" dedi. Bu arada altı ay önce atanan kentin tek beyin cerrahı Emine Demir de eş durumundan İstanbul'a tayin oldu. Bir yıl önce atanan kentin ilk beyin cerrahı Gökhan Gökçe ise istifa etmişti.

Radikal
29
kayıp
doktor
aranıyor!
Yorum (13)
mehmet mermer
Sayın yazarın tarafsız olması ilginç. bu dönüşüm programında can siperane çalışmış birisi olarak günah mı çıkarıyor acaba.
0
Cevapla
Ahmet
Sayın Demir, eski muayenehaneciliğin kaldırılması hepimizi mutlu etti, o sistemde herkes 1 kişi için çalışıyordu. Daha doğrusu o bir kişi figüran olup etrafını besliyordu. Getirilen performans sisteminin ideal olduğu söylenemez. Çünkü israfı körükleyici bir yapısı var, ek olarak malpraktis yasası defansif tıbbın en önemli sebebi oluyor. Sonuçta karşılıklı güvensizlik artıyor ve herkes kendini emniyete almaya çalışıyor. Çalışanı mutlu etmenin yolundan bahsediyorsunuz, çok basit. Yine performans ödemesi olsun, ancak alınan toplam ücretin %25inden fazla olmasın, ameliyatların riskleri, süresi, doktorun ünvanı, hizmetin mesai dışında verilmesi dikkate alınsın. Bir akademisyen kolay yetişmiyor. Prof-Doç ile uzmanı aynı kefeye koyarsanız nasıl bir adaletten bahsedebilirsiniz. Bu sorduğunuz noktaların hepsinin çözümü mümkün yeterki bizlere fikir sorulsun, adam yerine konulalım. İlginç olan nokta, sağlıkta dönüşümün mimarlarından olan sizin bu soruları 10 yıl sonra bizlere soruyor olmaya başlamanızdır. Çünkü artık sistemin tıkanmaya başladığını siz de görüyorsunuz. Mesela banzer sorun e-reçetede var. Kimse e-reçete yazmam demiyor. Fakat uygulanmaya çalışılan e-reçete sisteminin o kadar çok sıkıntıları var ki kimse uygulamak istemiyor. Yöneticilerin yapması gereken şu: acaba bu doktorlar niçin e-reçete sistemini kullanmaktan kaçınıyorlar? sorun nedir? çözümü nedir? Yönetici olarak bu soruları sormak ve çözüme kavuşturmak onların görevi. Ben de e-reçeteyi kullanmak istedim, ancak günde 100 poliklinik yaparak e-reçeteyi uygulayabilmek mümkün değil. E-reçete yazacak olursak baktığımız hasta sayısı düşüyor, performans puanımızın düşmesine neden oluyor. Eğer e-reçeteden amaç poliklinik sayılarının düşürülmesi ise o zaman bu işi bu yöntemle yapmayın, açıkça söyleyin, daha az performans ödemek için e-reçete sistemini getirdik deyin. Veya aile hekimliğini uygulayın, az hasta gelsin. Ancak o zaman hastanelerin performansları düşecek, falan filan. Saygılar
0
Cevapla
Halil
İstisnasız bütün hekimlerin gelirlerinin düştüğü, çalışma saatleri ve iş yoğunluğunun arttığı, tamamının mutsuz, gergin, dışlanmış hissettikleri bu bozuk sistemin acilen düzeltilmesi, döner-performans-ek tazminat ödemesi yapılmayan 3000 civarındaki hekimin ücretlerinde acilen bir düzeltme yapılması gerekmektedir. SB neden bunları görmez ??
0
Cevapla
Mehmet Dursun
DÖNüŞÜMÜN GERİ DÖNÜŞÜ! Sayın yazarın eleştirel yazısına ilaveler ve düzeltme: 1. Sağlık hizmetinin oluşturulmasını yöneten burokrat secimi hakkaniyetten uzak. Eş-dost ve ahbap-çavuş ilişkileriyle dolu. Liyakat göz ardı edilmiş. 2. Kamu-özel sektör altın oranı nedir? Kamunun sunduğu saglik hizmetinin maliyet hesabını hepimiz biliyoruz. Altın oranin finansal surdurulebilirlik için anlamı olmaması gerekir. 3. Kamunun sistemdeki dominantligi finansal surdurulebilirlik önündeki en büyük engel. Bu yapısıyla sistem sürdürülebilir gözükmüyor. Yakın zamanda olmsuzluklara gebe. 4. Katılım oranı kamu ve özelde hakkaniyetle yeniden belirlemeli ve acilen artırılmalıdır. Populizme gerek yok. Daha büyük seyler kaybedebiliriz. 5. Özel sektör için tanımlanmış fark ücretlerinin oranları serbest bırakılmalı. Bu durum global bütçe anlaşmalı kamu hastanelerine hastanın geri dönmesini saglar ve SGK'nin maliyetlerini azaltır. 6. Cumhuriyet doneminin en iyi ekonomik kazanimlarini elde eden saglik personelinin mutsuzluğunu anlamak çok zor! Sonuç: Hakkaniyet evet ama kime göre. Bir grup içinse hepsi iyi yerdeler. Bütün ülke içinse kesinlikle hayır. Surdurulebilirlik edebiyatı popülizm gölgesinde kalmış. Surdurulebilir olmadıgı her şeyiyle ortada. DİKKAT:Bu dönüşün geri dönüşü hepimizi çok üzebilir.
0
Cevapla
Dr.Cevdettokat
''Sağlıkta dönüşüm tasarımını “tatlı-sert” olarak tanımlayabiliriz.Tatlı yönü halka, sert yönü ise sağlık çalışanlarına bakıyor. '' Performans sisteminin mimarlarından biri olarak bunu görebilmiş olmanız bile memnuniyet verici ancak şu '' Çalışanları da gülümsetmek çok zor olmasa gerek.Huylu huyundan vazgeçer mi, onu da bilemiyorum.'' demeniz bu konudaki ümitsizliğinizi ele veriyor. Sistemin başarılı olması için mutlaka huylunun huyundan vazgeçerek çalışanları içtenlikle gülümsetmesi gerekiyor. Yüzümüzdeki gülümseme maskesi düştüğünde iş işten geçmiş olacak.Özellikle hazırlamakta olduğunuz ''çalışan memnuniyeti anketi'' bu konuda yol gösterici olacaktır.Yöneten, hizmet alan ve hizmet verenden oluşan bu sacayağının devrilmemesi, başarılı olması için hizmet veren ayağının mutlaka maddi-manevi yönden güçlendirilmesi gerekir, yoksa sacayağı çökmeye mahkümdür.Bu kesimde moral-motivasyon dibe vurmuş, iş barışı bozulmuş durumda haberiniz olsun.Sistemin temelinde ''insan bedeninin üzerinden gelir elde edilen bir meta'' haline dönüştüğünü görüyorum. ''Baktığın hasta, yaptığın ameliyat kadar para alırsın'' diyen bu sistemden ben bunu anlıyorum.Başka şey anlayan varsa yazsın da bizde öğrenelim.Toplam gelirimizin % 75'inin temel maaş olması gerektiği isteğimizi gözardı etmeyin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir