Medimagazin logo

Iğdıra estetik cerrahi seferi

Türkiye İnter Plast Derneği üyesi doktorlar, Iğdır Valisi Halil Ulusoy'un girişimiyle, doğuştan ve sonradan özürlü 19 çocuğu ücretsiz ameliyat etti
Iğdıra estetik cerrahi seferi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye İnter Plast Derneği üyesi doktorlar, Iğdır Valisi Halil Ulusoy'un girişimiyle, doğuştan ve sonradan özürlü 19 çocuğu ücretsiz ameliyat etti.

Valilik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin ortak girişimi sonucu Iğdır'a gelen Prof. Dr. Deniz İşcan, Doç. Dr. Eksal Kargı, Yrd. Doç. Dr. Naci Karaçal, Yrd. Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, Yrd. Doç. Dr. Yetkin Özer, Op. Dr. Serkan Dinar ve anestezi teknisyeni Mehmet Akar'dan oluşan ekip, plastik cerrahın bulumadığı Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi. Doktorlar başvuruda bulunan 50 hastadan 19'unu sağlığına kavuşturdu.
Türkiye İnter Plast Derneği'nin ülke genelinde başlattığı çalışma kapsamında Iğdır'a geldiklerini kaydeden Prof. Dr. Deniz Ercan, "Hayatlarının baharlarında yaşadıkları olumsuzluklar sonucu özürlü kalan çocukları sağlıklarına kavuşturmak bizim için büyük bir mutluluk. Ekip olarak ülke genelinde yaptığımız taramalarda tespit ettiğimiz çocukları, sağlıklarına kavuşturmak için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

Kol ve bacaklarına kavuştu
Araklı ilçesinin Hasanhan Köyü'ndeki evinde geçen yıl annesinin ekmek pişirmek için yaktığa tandıra düşen, yanmanın etkisiyle kol ve bacaklarını kullanamaz hale gelen üç yaşındaki Özcan Arıkan, İnter Plast ekibinden Doç. Dr. Eksal Kargı'nın yaptığı operasyonla sağlığına kavuştu. Yanan yerlerine bir dizi operasyon gerçekleştirilenArıkan'a, sünnet edildikten sonra atıl kalan derisinden kol ve bacaklarına yama yapıldı. Dört çocuk annesi Şefika Arıkan, "Parasızlıktan tedavi ettiremediğimiz çocuğum eski sağlığına kavuştu. Çok mutluyum" diye konuştu.

Radikal
iğdıra
estetik
cerrahi
seferi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir