Medimagazin logo

Başhekime silahlı saldırı!

Şanlıurfa’nın Siverek İlçe Devlet Hastanesi Baştabibi Doktor Mehmet Dede’ye silahlı saldırı düzenlendi
Başhekime silahlı saldırı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Dede'ye yapılan silahlı saldırı, Şanlıurfa'da Sağlık-Sen tarafından kınandı.

Sağlık-Sen Şanlıurfa İl başkanı Mahmut Atçı, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Şubat 2006 Cuma günü insanın kanını donduracak bir şiddet olayının Siverek İlçesi'nde yaşandığını belirterek, "Siverek İlçemizin en büyük kamu hastanesinin başhekimini kurşunluyorlar. Ne yazık ki tek tesellimiz, meslektaşlarımızın tıbbi açıdan hayati tehlikelerinin bulunmayışıdır. Ancak ülkemiz ve özellikle ilimiz sağlık ortamında günlük şiddetin, sağlık çalışanlarına yönelen potansiyel tehlikenin, ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını göstermesi bakımından tüyler ürperticidir" dedi.

Başhekimi Mehmet Dede, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:
"Sorumluları ve siyasi iktidarı göreve çağırıyoruz. Sağlık kurumlarındaki, hastanelerdeki ve 112 acil servislerdeki şiddeti durdurun, sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlayın. Sağlık ocaklarına ve hastanelere silahla girilmesine engel olun, Sağlık çalışanlarına her ne koşulda olursa olsun saldıranlara karşı müsamahalı ve uzlaştırıcı davranmayın. Halkımızı ve hastamızı kutsal bir görev yürüten hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmayın, çözmekle yükümlü olduğunuz sorunların nedeni olarak göstermeyin. Biz hekimler ve sağlık çalışanları, bilimsel yol ve yöntemlerle şiddete karşı direnme kararındayız. Sağlık kurumlarını şiddetten arındırmalıyız. Hem kendimizi, hem de hizmet verdiğimiz insanlar için. Görevini yapmayanları, tarih ve kamu vicdanı elbette ki yargılayacaktır. Sağlık hizmetlerinde şiddete son vermek için hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarını uyanık olmaya, toplumu ve kamuoyunu duyarlı davranmaya, yetkilileri görevlerini ertelemeden yapmaya davet ediyoruz".

İHA
başhekime
silahlı
saldırı!
Yorum (3)
İ.G
“… bir ilde Birlik kapsamı dışında sağlık kurumu bırakılamaz.” HamurcuRabinin kurallarında bile mantık-gerçek bağıntısı vardır. Tabii ki üniversiteler rekabet edemez. En pespaye kişi bile üniversite hastanelerinin rekabet etme gibi bir amacı yoktur diye bilir. Bir üniversite hastanesine kalite bir gastroskopu almak için kırk taklanın yetersiz geldiğini gördük. Aynı dönemde Malatya'da devlet hastanesinde çalışan bir arkadaş 3 kat pahalısıyla 3 yıllık sarf malzemesini elini klounu sallayarak almıştı. Tabii bu devletlülerin reseptörlerini bile sallamaz. Neylersin ki... Üniversite hastanelerinin ruhunu ve kavramaktan uzak(durmak isteyen) bir anlayışla nereye kadar... Yanlış hesap bağdattan döner. Hesapsız yanlışlar bağdata da ulaşamaz. Kamu Hastaneleri Birliği KİTlerin Arta Kalan Parçalarıdır. Bu Böyle Biline.
0
Cevapla
Dr. Jivago
Şaha kalkmaya hazırlanmış kamu hastane birlikleri mi? SGK nın fiyatlarını yeniden ayarlaması mı? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Sn. yazar sağlık bakanlığı yönetim kademesinde mi çalışıyor? Verimliliği nasıl artıracaklarmış acaba? Günde 100 muayene sayısını 150 yaparak mı? Yoksa çalışan hekim sayısını azaltarak mı? Hastaneler şaha kalkarsa SGK batar! Bunu bilmek için de medimagazinde köşe yazarı olmak gerekmez. Üniversitelere devlet hastanesi fiyatları uygularsan o üniversiteler de batar. Sn. medimagazin editörlüğünden bundan sonra böyle ciddiyetsiz ve zekamızla alay eden yazılar konusunda daha titiz olmalarını rica ediyorum. Lütfen, artık yetti...
1
Cevapla
türkay özcan
Bir süredir sanki sağlık bakanlığı özel evlat,üniversite hastaneleri uzaylıların ve bu ülkenin kurumu değilmişçesine dışlama,ezme,işlaerini zora sokma,kesintilerini tavandan yapma.........daha çok,bizde bu ülkenin vatandaşıyız ve bizde bu ülkeye hizmet ediyoruz anlaşılmaz bir şey,anlayamıyoruz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir