Medimagazin logo

10 saat Rektörü dinlediler

Komisyon, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarıyla ilgili olarak dinlediği Bernay'a sınıfta kalan öğrenciden, aşırı mazot kullanan şoföre kadar art arda sorular yöneltti
10 saat Rektörü dinlediler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Komisyon, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarıyla ilgili olarak dinlediği Bernay'a sınıfta kalan öğrenciden, aşırı mazot kullanan şoföre kadar art arda sorular yöneltti


Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu, dün 10 saat boyunca Rektör Prof. Ferit Bernay'ı dinledi.
Üniversitelerin faaliyetlerini anlatan ve sinevizyon gösterisinin yer aldığı uzun bir sunum yapan Bernay'a, CHP'li üyeler tarafından, sıfırdan 30 bin öğrenci kapasiteli bir üniversite yaratması nedeniyle teşükkür edildi.

AKP'liler sıkıştırdı
AKP'li üyeler ise sorularıyla Bernay'ı köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Atamalar konusunda, "Neden akrabalar çok işe alınmış?" sorusu üzerine Bernay, "Bir ailede hangi ortam varsa çocukların eğilimi de ona yönelir. Tıpçı babanın tıpçı çocuğu olması doğal. Üniversiteye giriş koşulları ve belli yasal prosedürleri sağlamışlarsa akraba olmalarının ne sakıncası var. Akrabasınız diye aynı üniversitede çalışamazsınız mı diyelim?" yanıtını verdi.


Bernay, AKP'lilerin, telafi sınavında 4 öğrenciden 3'ünün sınıfta kalmasından, bir otobüs şoförünün fazla mazot kullanmasına kadar varan detaylı sorular üzerine de, "Otobüs şoförünün fazla mazot kullandığını nereden bileyim. İhbar belgesini bana verin. Hangi plakalı araçsa cezasını vereyim. Keşke daha önce verseydiniz de cezalandırsaydık" dedi.


Ek bina sorusu
Rektör Bernay, kardiyoloji ek binasının çocuk hastanesine çevrilmesine ilişkin olarak, "Bu dönüşümün yapım ve onarımında devlet ne kadar zarar gördü?" sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Türkiye'de Hacettepe, Ankara Tıp gibi üniversitelerin kardiyoloji binaları yok. Hele yılda 200'e yakın ameliyatın yapıldığı burada böyle bir yere ihtiyaç yoktu. Çocuk hastanesi en acil bölümdü, onu gerçekleştirdik. Halkın ihtiyaçlarını dikkate aldık."

CHP'lilerden tepki
AKP'li Rıdvan Köybaşı'nın Samsun Devlet Hastanesi ve OMÜ Hastanesi'ni karşılaştırması, toplantıda gerginliğe neden oldu. Köybaşı'nın, "Devlet Hastanesi neden sizin hastanenizden daha fazla iş yapıyor" sorusuna CHP'liler, "Böyle soru olur mu?" diye itiraz etti.
Bernay da, "Siz elma ile armutları karıştırıyorsunuz. Orta düzeydeki bir hastane ile üniversite hastanesi karşılaştırılır mı?" ifadelerini kullandı.
Komisyon, bir alt komisyon oluşturarak bugün üniversiteye inceleme ziyareti yapılmasını kararlaştırdı.

Milliyet
10
saat
rektörü
dinlediler
Yorum (2)
Frankie Bellevan
aynen öyle hocam.hem de popülizmin kralı.eğip bükmeden dosdoğru yazdığınız yazılar için teşekkürler.
0
Cevapla
baran ince
ne basamağı ya hocam herşey oy içinn.ileri demokrasi için .baksanıza sizin gibi dünyaca ünlü bir spinal cerrahı bile bu sistem emekli ettirdi.sizden öğrenilecek çok şey vardı.siz ve nurcan hoca gitti.klinik sıranlaşmıştır kanımca
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir