Medimagazin logo

Bir milyon memura seyyanen zam

Başbakan Yardımcısı Şahin, 1 milyondan fazla memurun maaşında 1 Ocak 2006’dan itibaren seyyanen artış yapmayı düşündüklerini söyledi. Söz konusu zam bütçeye 2 katrilyonun üzerinde yük getirecek
Bir milyon memura seyyanen zam
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Yardımcısı Şahin, 1 milyondan fazla memurun maaşında 1 Ocak 2006’dan itibaren seyyanen artış yapmayı düşündüklerini söyledi. Söz konusu zam bütçeye 2 katrilyonun üzerinde yük getirecek.

ANKARA - Hükümet, kamudaki maaş adaletsizliğini gidermek için düşük maaş alan 1 milyondan fazla memura, ek iyileştirme yapma kararı aldı. NTV’ye bilgi veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Ocak 2006’dan geçerli olmak üzere, seyyanen bir artış düşünüldüğünü söyledi.


Memurların içinde bir bölümün diğer memurlara göre kendi yasalarında yaptırdıkları düzenlemelerle daha fazla maaş aldığını belirten Şahin, “Asıl şikayet ve eleştiri bundan geliyor. Bunu acaba nasıl birbirine yaklaştırabiliriz. Bu konuda çok ciddi bir çalışma yaptık. Adaletsizliği gidermek için çalışmalarımızı bitirdik” diye konuştu. Bunun seyyanen bir artış olacağını kaydeden Şahin, düzenlemenin bir milyondan fazla memuru ilgilendireceğini söyledi.

BÜTÇEYE 2 KATRİLYON YÜK GETİRECEK
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, daha önce personel kanunu içinde düşünülen bu düzenlemenin neden ayrı bir kanun olarak gündeme getirildiği konusunda ise, “Personel kanunu 160 maddelik büyük bir paket. Bunun geçici bir maddesi ile biz bu adaleti sağlamaya çalışıyoruz ancak bu kanunun yasalaşması çok gecikebilir. Bu geçici maddeyi oradan alalım müstakil olarak Meclis’e sevk edelim. 2006’nın başından itibaren az alan memurlara ilave iyileştirme yapalım diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Bütçeye 2 katrilyonun üzerinde yük getirecek bu düzenleme ile ilgili olarak Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’na bilgi vereceğini söyleyen Şahin “Umuyorum tasarıyı önümüzdeki hafta imzaya açarız ” dedi. Hükümetin 15 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 7.4 maaş artışı önermesi bekleniyor.

KESK: MAAŞ EN AZ 950 YTL OLMALI
Öte yandan, toplu görüşmeler öncesinde memurlar taleplerini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı olan asgari geçim sınırına çekilmesini istedi.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise, memurların maaşının en az 950 YTL olması gerektiğini kaydetti. Tombul, “Toplu görüşmüler bizim önerilerimiz doğrultusunda gelişmezse eylem dönemi başlayacak” dedi.

NTV MSNBC
bir
milyon
memura
seyyanen
zam
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir