Medimagazin logo

Travma İleri Yaşam Desteği Kursu 'na 45 hekim katıldı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın Acil Hekimliği Sertifika Programı Yönergesi kapsamında, Adana'da "Travma İleri Yaşam Desteği Kursu" düzenlendi
Travma İleri Yaşam Desteği Kursu 'na 45 hekim katıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın Acil Hekimliği Sertifika Programı Yönergesi kapsamında, Adana'da "Travma İleri Yaşam Desteği Kursu" düzenlendi.


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ulusal Travma ve Cerrahi Derneği işbirliğiyle, Adana İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda, Hatay, Adana ve Mersin'de Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapmakta olan 34 eğitmen ve 45 hekimin katıldığı Travma İleri Yaşam Desteği Eğitim Programı gün sürdü.
Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Alabaz, kursun 1998 yılından beri verildiğini, Sağlık Bakanlığı'nın bir yönergesi ile kursun mecbur tutulduğuna dikkat çekerek, "Hedefimiz bu kurslarla acil, ambulans ve cerrahi bölümlerdeki tüm hekimleri eğitimden geçirmek. 8 yıllık kurs boyunca 142 eğitmen ve 720 kursiyer sertifika aldı" dedi.


Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turgut Arpacı da, kursun amacının, travma sonrası ölüm ve sakatlıkları en aza indirmek ve engellemek olduğunu söyledi. Arpacı, "Bu eğitimler acil hastalık, ev, iş, trafik kazalarının yanı sıra yaşanan doğal afetlere bağlı olarak gelişen travmalar sonrası yaralanma vakalarında daha etkin ve kaliteli acil tıbbi müdahale ve bakım hizmetlerinin verilmesinde yararlı olacak" diye konuştu.


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise 112 ve hastanelerin acil bölümlerinde görev alan doktorların daha etkin olmalarının amaçlandığını, hastalar üzerinde etkilerinin büyük olduğunu ifade etti. Özcengiz, "Bu eğitimlerle ani ölümlerin azalacağını, hekimlerimizin daha etkin müdahale yapabileceğine inanıyorum" dedi.


İHA
travma
i̇leri
yaşam
desteği
kursu
'na
45
hekim
katıldı
Yorum (2)
Dr S Gürcan
Hocam bu soruna olgunlukla hatta bilgelikle yaklaşmışsınız Söylediklerizi desteklemek adına yıllar önce kaudale migrasyon gösteren düşük ayak klinikli ekstrüde hernili benim de operasyon önerdiğim bir hastanın fizik tedavi seansı sonrası düşük ayağının gerilemesini hala izah edemiyorum *** Bu arada sayfanın sağ alt köşesinde bel fıtığına lazerli ve bitkisel çözümün olduğunu gösteren ilanlar işin ironisi olsa gerek *** EDİTÖRÜN NOTU: Söz konusu ilanlar Google'dan randomize gelmektedir.
0
Cevapla
ERKAN ALP
sayın hocam durumu ne güzel özetlemişsiniz. keşke sağlık bakanlığı bürokratlarıda bunu görse. fizyoterapist ve aynı zamnda klinik pilates ve pilates eğitmeni olarak omurga problemi olan ve sağlıklı insanlara bu konuda eğitimler vermekteyiz. fakat halkımızın egzersizi yaşamına sokması biraz zor görünüyor. Bildiğiniz gibi ÜLKE OLARAK omurga problemlerinde konservatif tedavilerde çok gerideyiz özelliklede fizik tedavi (physical therapy) ülkemizde birçok fizyoterapist yine fizyoterapistler trafından bulunan mc kenzie, mulligan konsepti, klinik pilates, sinir mobilizasyonu, bantlama vb. yöntemi tüm sıkıntılara rağmen yasak olduğu halde uygulamaya çalışmaktadır.inşallah sağlık bakanlığı bunu da görür.İYİ ÇALIŞMALAR
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir