Medimagazin logo

"Utanma duygusu hekimlerde daha fazla olmalı"

Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir, utanma duygusunun meslektaşları doktorlarda daha fazla olması gerektiğini belirtti
"Utanma duygusu hekimlerde daha fazla olmalı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir, utanma duygusunun meslektaşları doktorlarda daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Aydın'da son günlerde doktorlar tarafından hastalardan bıçak parası adı altında istenilen paraların hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını dile getiren Tabip Odası Başkanı Erdemir, bu tür suçlarda ceza alan hekimler hakkında oda olarak kendilerinin de soruşturma başlatacağını ancak, bugüne kadar bu nedenle ceza alan hiçbir hekim bulunmadığını söyledi.


Aydın'da son günlerde 'bıçak parası' adı altında hastalardan para alırken suçüstü yakalanan doktorların sayısının artması üzerine kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir, rüşvet ya da bıçak parasının hiçbir haklı nedeninin olmadığını kaydetti.

Her meslekte olduğu gibi doktorlar arasında da yanlış davranan kişilerin bulunabileceğini ifade eden Erdemir, bu tür haksız taleplerle karşılaşan hastaların yasal haklarını aramasını ve yetkili mercilere başvurmasını istedi.


Aydın Tabip Odası Başkanı Erdemir konuyla ilgili açıklamasında "Bıçak parası veya başka adlar altında her nasıl olursa olsun, hastadan para istemek yanlış iş. Ancak bir iddia veya olay hakkında mahkeme karar vermeden kimseyi suçlayamayız. Görevi devraldığım günden bu yana Aydın'da bu konuda birçok dava ya da soruşturma olmasına rağmen yargı tarafından suçlu bulunan hiçbir doktor olmadı. Yargının suçlu bulmadığı kişiye biz oda olarak ceza veremeyiz. Yargı suçlu bulursa, o hekim hakkında oda olarak biz de gereğini yaparız" dedi.


Yaşanan olaylarda suçun tamamının bıçak parası isteyen veya yanlış yapan doktorun üzerine atılmasının doğru olmayacağını da ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Erdemir, "Bu yaşananlar Türkiye'deki sistemin bozukluğundan kaynaklanıyor. Hekimler emeklerinin karşılığını alırsa bunlar olmaz. Ancak her ne olursa olsun hekimlerin utanma duygusunun daha fazla olması gerektiğine inanıyorum" sözleriyle bıçak parası isteyen hekimlerin biraz haklı yönü olduğunu da savundu.


İHA
"utanma
duygusu
hekimlerde
daha
fazla
olmalı"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir