Medimagazin logo

Tıbbi atıklar klimalı odalarda toplanıyor

Trakya Üniveritesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tüm tıbbi atıkları, AB standartlarına uygun şekilde toplanıyor. Tıbbi atıkları toplayan personel başka hiç bir iş yapmazken, işleri biter bitmez duş alma imkanı sağlanıyor
Tıbbi atıklar klimalı odalarda toplanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Trakya Üniveritesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tüm tıbbi atıkları, AB standartlarına uygun şekilde toplanıyor. Tıbbi atıkları toplayan personel başka hiç bir iş yapmazken, işleri biter bitmez duş alma imkanı sağlanıyor.


Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tıbbi atıklar, özel yapılan tıbbi atık toplama binasında klimalı odada toplanırken, etrafa kirlik saçmaması için her türlü önlem alınıyor.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Galip Ekuklu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bin yataklı olduğunu hatırlatarak, hastanenin çalışanları ve hastalarıyla birlikte küçük bir kasabanın nüfusuna denk bir nüfusa sahip olduğunu belirtti.


Hastanelerde hijyenin sağlanabilmesi için tıbbi atık toplama ünitelerinin çok önemli olduğuna değinen Ekuklu, bir yıl önce yapılan ünitenin AB standartlarına uygun olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Tıbbi atık ünitesi iki birimden oluşuyor. Bir yerde tıbbi atıklar toplanırken, yanındaki bölmede de evsel atıklar toplanmakta. İki birim arasında bir bağ bulunmuyor. Evsel atıklar da düzenli bir şekilde toplanıyor. Kağıtları, kartonları ayrı, diğer atıkları ayrı topluyoruz. Tıbbi atıklar ise kapalı bir ortamda toplanıyor. Buranın kapısı sadece atık geldiğinde açılıyor. Hastanemizde 3 personel sadece tıbbi atık topluyor. Bunların başka işleri yok. Giysilerinin rengi ise ünitenin rengiyle aynı. Bu renk uluslararası tıbbi atıkların rengidir ve binanın üzerinde de tıbbi atık işareti bulunmaktadır. Bu işaret personelin de giysisinde bulunmaktadır. Burada toplanan tıbbi atıklar klimalı odada bekletiliyor. Atılan kan ve atıkların belli bir soğukta kalması gerekiyor. Toplanan atıklar her gün belediyenin özel aracıyla toplanarak, gömülüyor. Tıbbi atıkları poşetlemek için yeni cihazlar aldık. Topladığımız tıbbi atıkları, poşetliyor ve ağızlarını açılmayacak şekilde kapatıyoruz. Ayrıca tıbbi atıklardan çıkan atık sular da bir havuzda toplanıyor. Bu atık suları talaşla emildikten sonra standartlara uygun olarak yeniden alınıyor ve tıbbi atık olarak toplanıyor".


Ekuklu, tıbbi atıkları toplayan personel için bir de duş kabini oluşturulduğunu hatırlatarak, işini bitiren personelin duş yapabilmesinin sağlandığını da belirtti.
İHA
tıbbi
atıklar
klimalı
odalarda
toplanıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir