Medimagazin logo

Koşuyolu’na helal olsun

Önce okurlarım uyardı, daha sonra da sağlık sektörünü yakından izleyen bir dostum, bir özet yaptı:
Koşuyolu’na helal olsun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Önce okurlarım uyardı, daha sonra da sağlık sektörünü yakından izleyen bir dostum, bir özet yaptı:

- Sağlık sektöründe özel sektör büyük bir hızla mesafe alırken, devlete ait hastaneler gözardı ediliyor.

Bizim; “bu ülkede iyi şeyler de oluyor” yollu yazılarımızı hatırlatan dostumuz “bana yarım gününü ayır” dedi; ayırdık.

Birlikte, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik.

1985’te Kadıköy Koşuyolu’nda kurulduğu için adı oradan kalmış..

2005’ten itibaren de, Kartal’daki yeni tesislerinde hizmete devam ediyor.

2005 içinde poliklinikte bakılan hasta sayısı 102 bin 891.. Yatan hasta: 10 bin 422..

1985-2005 arasında toplam 80 bin 573 ameliyat gerçekleştirilmiş. Bugün de, gün içinde ortalama 40 hastaya anjiyo yapılıp, kalp nakli gerçekleştiriliyor.

Hastaneyi, uzay merkezi ya da bir transatlantiği geziyormuş gibi dolaşıyoruz.

- Sadece hastalara şifa dağıtan bir sağlık merkezi değil burası.

- Ya?

- İstanbul’a ve Türkiye’nin her bölgesine doktor yetiştiriliyor bu hastanede.

Verilen çarpıcı bilgileri dinlerken akla gelen ilk soru şu oluyor:

- Bu geminin kaptanı kim?

- Prof. Dr. Cevat Yakut.

Hemen, “kaptan” Prof. Yakut’un odasına çıkıp sohbet ediyoruz. Cevat Yakut’un anlatacağı çok şey var ama biz özetini verelim:

- En yüksek teknoloji ile çalışıyoruz, son derece çalışkan ve yetenekli bir ekibimiz var. Hiçbir mazeretimiz yok ve başarılarımızı sürdürmeye mahkumuz.

Görüp dinlediklerimizden sonra, söylenecek üç sözcüklü cümle kaldı geriye:

- Gerçekten helal olsun.

Şakir Süter / Akşam
koşuyolu&#8217
na
helal
olsun
Yorum (13)
cemil
Hocam çok güzel özetlemişsiniz.Muhteşem bir analiz. Son 8 yılın özeti gibi..Ancak sistem nerede başladfı biliyor musunuz? 2005 yılında çıkan mecburi hizmet yasasıyla tüm öğrencileriniz ıolan uzman dr lar zaptu rapt altına alındı.Alt yapısı olmayan ameliyathanesi bt si olmayan yere g.cerrah ve nrş atandı....ve hiç bir hocamızdan öğrencilerini koruma reflexini görmedik.Aksine sizleri tenzih ederek diyebilirim ki muayenehane açma potansiyeli ve hakkı olan birçojk uzmanın perifere savrulması merkezi yerdeki pasta payını hocalarımız lehine artırdı.Halbukli bu stratejik planda suıranın çok değerli hocalarımıza geleceği belliydi. İktidara kızamazsınız:20 000 nüfuslu yere beyin cerrahını bt bile olmamasına rağmen gönderdiler.Çok masraflı olan nrş,vb dal uzmanlarını ayaklarına kadar getiren iktidara müteşşekirdiler.Varsın bt bile olmasın,varsın her gelen hasta ile sevk edilsin, varsın bu beyin cerrahı tükenmişlikle maddi ve manevi bitişle debelenip dursun...Hepimiz suçluyuz...Kaygım maddi ve manevi doyumu hazzıda geçti. Sanat ve bilimn takdir edilemdiği yerden kaçar diye bir söz var.Bizler ve yakınlarımız ağır hasta olsak nerelere gidecepğiz??? Tabiki benim 10000 tane çalışan dr işçim var diyen muhasebecinin acıbadem hastanesine ...ve devasa paralara....Şimdidemn kendimizi kaskolayalım.....Ved bu meslek dışında arayışlara başlayalım..Saygılaruımla
0
Cevapla
cemalettin tunçkaya
İki haftadır yorum yazıyorum ama sayın editörün pek hoşuna gitmemiş olacakki yayına koymamış yorumu.Basında sansür işte bu.Biz hekim olarak biribirmizin düşüncelerine katılmayabilirz ama yayınlayarak çok sesslilik ve daha doğruya ulaşma yolunda bir adım atmış olurz.Malesef bu zihniyetle hekimlerin en azındna bir kısmının bakanlğa veya hükümete laf etme ne yetkileri nede düşünceleri var.saygılarımla
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Dr.Melike'de olduğu gibi baskı intihar ettirene kadar ya da hekim kafayı sıyırana kadar sürecek anlaşılan.Elinde yeteri kadar doktorun olmadan sevk zinciri olmayan Türk usulü aile hekimliği kurmuşsun acillerin perişan durumda, hastanelerde kimi3 alırken kimi 5-7 alıyor adalet yok, iş barışı yok tükenmişlik diz boyu.Hangisini yazayım ki bunları yazınca yok OECD, yok WHO rakamları sizi yalanlıyor diyorlar. İçimizdeki yılgınlığı, tükenmişliği görmek istiyorlarsa yürekleri yetiyorsa hekimler üzerine anket yapsınlar.Hoş yapsalar ne olacak sanki kendileri eurumumuzu bilmiyorlar mı?
0
Cevapla
Frankie Bellevan
ağzınıza sağlık mehmet hocam.mevcut durumu çok güzel özetlemişsiniz.uzun söze hiç gerek yok.anlayan anlar.saygılar.
0
Cevapla
drazman
Ben de bir yorum yapacaktim ancak editor nasil olsa yayinlamayacak. bu editor denen şahıs hangi akla hizmet ediyor bilmiyorum ama yanlis yapiyor. medimagazinden bizi sogutuyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir