Medimagazin logo

Hastabakıcı robot

Nüfusun giderek yaşlandığı Japonya’da bilim adamları, hastabakıcı robot geliştirdi. Riken Araştırma Enstitüsü’nde geliştirilen "Ri-Man" adı verilen robotun prototipi, Nagoya’daki laboratuvarda hünerlerini gösterdi.
Hastabakıcı robot
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Nüfusun giderek yaşlandığı Japonya’da bilim adamları, hastabakıcı robot geliştirdi. Riken Araştırma Enstitüsü’nde geliştirilen "Ri-Man" adı verilen robotun prototipi, Nagoya’daki laboratuvarda hünerlerini gösterdi.


Ri-Man, silikon kaplı kollarıyla,12 kilogramlık bir mankeni hiç dengesini kaybetmeden kaldırarak, yaşlıları ve hastaları taşıyabileceğini kanıtladı.

35 kilo kaldırıyor

1.58 boyunda ve 100 kilo olan tekerlekli robot, hareketlerini ve uygulayacağı kuvveti, kollarındaki alıcılara göre ayarlıyor. RIKEN araştırmacıları, şimdilik 35 kiloya kadar ağırlık kaldırabilen prototipin, beş yıl içinde 70 kiloluk bir insanı kaldıracak seviyeye erişeceğini belirtti.

Hürriyet
hastabakıcı
robot
Yorum (16)
RKTR
Hekimlerin her ağrıyan yerin filmini çekmeleri, bilgisizliklerinden veya tembelliklerinden kaynaklanmıyor. “Milli Tıp Hukuku Formülü”nden kaynaklanıyor. Adam haklı olarak, emin olmak istiyor. 1000 kişide bir şey çıkmaz, 1001. hastada ciddi bir sorun çıkar da hekim şikayet edilirse, canına okunur. Sonunda kurtulsa bile, çift davadan en az 8 sene mahkemelerde debelenir. DOLAYISIYLA HERKES, HER ŞEYE FİLM ÇEKECEKTİR. Her yerde X-ışını patlaması olacaktır. Bunun başka alternatifi yoktur. Daha önce de yazmıştım, yine yazıyorum: Amerika’da avukatların sebep olduğu Defansif Tıp patlaması, her sene fazladan 200-250 milyar dolarlık tetkik yapılmasına yol açıyormuş. Rakama bakar mısınız ! Tabii orada tıbbi testlerin fiyatları Türkiye’den çok daha yüksek, ama yine de korkunç. Benim bunu okuduğum yabancı raporun altında Amerikalı sağlık hukukçularının imzası vardı, ve bu felakete acilen bir çözüm bulunması isteniyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun nihai batışı da Milli Tıp Hukuku Formülü’nden olacaktır. Sadece tıp doktorlarının değil, SGK’nın da içine etmiş olacaklar. Eh artık o zaman kına yakarlar uygun bir yerlerine.
0
Cevapla
drovuz
%80 C (benim için)
0
Cevapla
op dr ercan horasanlı
BEN MÜMKÜN OLAN HER YERİN HEM DE HER ÇEŞİT FİLMİNİ İSTERİM... HATTA MÜMKÜNSE FİLM SONUÇLARINI ALIP DOLANSIN... DOLANSIN DOLANSIN... ZAMAN AŞIMINA UĞRASIN...
0
Cevapla
Erşan Kuneri
"Film bizim işimiz! Gelin, hem gazozlarımızı içelim hem konuyu görüşelim!:)" Şaka bir yana, hasta aldığı radyasyon nedeniyle, karanlıkta yeşil ışıklar saçıncaya dek filmini çekin, affetmeyin!
0
Cevapla
selman
Sayın Hocam; Sizin çok büyük bir cerrah ve hatta omurga cerrasinde bir vürtüöz olduğunuzu bir beyin cerrahı olarak tabiiki biliyorum.Sayın hocam, yapılan tetkiklerin fazlalığı ve gereksizliği konusunda tamamen haklısınız.Ama perifer denilen anadolunun küçük şehirlerinde emin olun durum çok vahim. hastaların kendileri mr'ının çekilmesini kendisi istiyor. buna karşı direnemiyorsunuz. direnecek olursanız, hasta bir şekilde başhekim yardımcını,başhekimi hatta hükümetteki siyasi partiden birisini buluyor ve afedersiniz ama bize o mr'ı eşşek gibi çektirtiyor. ikinci olarak adli yön çok önemli hale geldi. şahsen ben kafasına sinek çarpana bile tomografi çektiriyorum. doğrumu çektirmeki,değil. biliyorum ama yapacak bir şey yok. 1 hastada epidural hematom gelişse ve ben bunu atlasam hayatım bitti.o saatten itibaren belki 10 yıl beynim sürekli bu davayla meşgul olacak, belki çok ciddi cezalar alacağım.bunları düşünmektense verteksten topuğa kadar tomografi çektirmek daha mantıklı.Sayın hocam, söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ama sizin dediklerinizi yapamayız.çünkü biz şu anda bir doktor yada cerrah değil, sistem içindeki bir çarkız...doğru yada yanlış bu çark dönecek. saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir