Medimagazin logo

Hastane çalışanlarına diksiyon eğitimi verildi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa Erzurum'da Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde çalışanlara diksiyon eğitimi verildi. <br />Geçtiğimiz ay düzenlenen kursa ilk etapta hastanenin çeşitli birimlerinde çalışan 50 personel iştirak etti
Hastane çalışanlarına diksiyon eğitimi verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa Erzurum'da Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde çalışanlara diksiyon eğitimi verildi.
Geçtiğimiz ay düzenlenen kursa ilk etapta hastanenin çeşitli birimlerinde çalışan 50 personel iştirak etti.


Özellikle halkla ilişkilerde daha iyi iletişim sağlamak ve hastalarla daha iyi diyalog oluşturmak için böyle bir kurs düzenlediklerini belirten Hastane Başhekim Vekili Uz. Dr. Konca Altınkaynak, önümüzdeki dönemlerde kursu yeniden yapmayı planladıklarını kaydetti.


Hastane yönetimi olarak personele yönelik hizmet içi eğitim kurslarının periyodik olarak devam ettiğini anlatan Altınkaynak, "Diksiyon kursu sonrası personelimizle hastalar arasındaki diyalog daha da iyi oldu. Verimli bir çalışma oldu. Böyle bir düşüncenin ortaya çıkmasının ardından Devlet Tiyatroları'ndan talep ettiğimiz uzman burada personelime 2 dönem halinde ikişer haftalık kurs düzenledi. Bu kurslara temizlik çalışanlarımızı bile dahil ettik" dedi.


İHA
hastane
çalışanlarına
diksiyon
eğitimi
verildi
Yorum (12)
C. M
DAHA ÇOK KONGREYE GİDEBİLMEK İÇİN
0
Cevapla
RKTR
Çok reçete yazılmasının iki nedeni daha var: 1. Hasta Hakları birimine şikayet edilmemek 2. Herhangi bir dava durumunda, kendini savunabilecek bir şeyi olmak.
0
Cevapla
E.EROL
BUNUNLA İLGİLİ İNTERNET ÜZERİNDEN BİR ANKET ÇALIŞMASI YAPILABİLİR. TEŞHİSTEN EMİN OLMAYAN DOKTORLARIN SIKÇA BAŞVURDUĞU BİR DURUM , HASTALARIN AKRABALARINA, KENDİLERİNE ''PROFLAKTİK'' AMAÇLI... ASLINDA EN BÜYÜK SEBEP ''SAĞLIĞIN RANT HALİNE GELMESİ'' DURUMUDUR. (PERFORMANS İLE DEVLET HASTANELERİ DOKTORLARI , ÖZEL HASTANELER , AİLE HEKİMLERİ) HASTAYI KIRMAYIP DAHA FAZLA İLAÇ YAZALIM DA MÜŞTERİ KAYBETMEYELİM. ECZANELERİN HERKESE REÇETESİZ İLAÇ VERMESİ(DAHA SONRA YAZDIRILMAK ÜZERE)... EN ÖNEMLİSİ DE BİLİNÇSİZ HASTA-VATANDAŞ.
0
Cevapla
Dr. Betty Boop
Ben boğaz ağrısı için gargara kullanmam, pastil kullanmam, grip ilacı da kullanmam, ama hastaya 3 ünü birden yazarım. Bazen yanına antibiyotik de eklerim. Baı hasta ikna edilemiyor, kimisi kötü koşullarda yaşıyor, 2 gün sonra bir geliyor bronşlara inmiş, anneler ateş düşüremedikleri için ille antibiyotik istiyor, yazmassan kavgaya kalıyorsun, valla dik durmayaçalışıyorum , bazen de beceremiyorum insanım yani. Entellektüel kapasitesi yüksek şımarık hastaya da, düşük düşkün hastaya da , sorun çıkarıp ortalığı birbirne kattıkları için hem bol tetkik-radyasyon:)) yazılır, hem de ilaç . Gerek olmadığı halde zorla akciğer filmi ister, çekmeyince sabime şikayete gider, savunma yazmaktan ve kavga etmekten daha kolayı o filmi ilacı yazmaktır Ya da benim gibi bazen davacı olup adliye koridorları aşındırabilirsiniz.
0
Cevapla
ahmet
Ben Mehmet beyin yazısına katılmıyorum.Sürekli artan ilaç fiyatları yok aksine sürekli düşen ilaç fiyatları var.Bir çok hasta hekime (muayene ücreti vermemek için) yazdırmadan ilaçlarını almakta.Çünkü bir çok ilaç 10 tl'nin altında..Ayrıca hiçbir zaman reçetesiz ilaç vermek istemem, hiç bir meslektaşım da istemez.Ama insanlarla münakaşa etmekten boğuşmaktan usandım..Bunu hasta ile münakaşa etmemek için istediğini yazan hekim arkadaşlar anlayacaklardır umarım...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir