Medimagazin logo

Aile hekimleri GPRS kullanacak

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlatacağı yeni çalışmayla, aile hekimliği uygulaması çerçevesinde merkeze uzak alanlarda hastasına giden doktorlar, yanlarında götürdükleri notebook ile İl Sağlık Müdürlüğü veri tabanına GPRS yöntemiyle bağlanabilecek
Aile hekimleri GPRS kullanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlatacağı yeni çalışmayla, aile hekimliği uygulaması çerçevesinde merkeze uzak alanlarda hastasına giden doktorlar, yanlarında götürdükleri notebook ile İl Sağlık Müdürlüğü veri tabanına GPRS yöntemiyle bağlanabilecek.

Doktorlar, hastasının yaşamı boyunca geçirdiği tüm hastalıkları, geçirdiği operasyonları ve kullandığı ilaçları İl Sağlık Müdürlüğü veri tabanından görebilecek.
2006 yılında aile hekimliği projesinin uygulanmaya başlanacağı Bolu'da, alt yapı çalışmalarına başlayan İl Sağlık Müdürlüğü, yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Buna göre oluşturulacak veri tabanı sayesinde tüm hastaların kimlik bilgileriyle birlikte, herkesin bir takip kaydının olacağı bildirildi. Bilgisayar ortamında oluşacak bu takip kaydında hastanın yaşamı boyunca geçirdiği hastalıklar ve operasyonlar ile kullandığı ilaçların bilgilerine yer verilecek. Bilgisayar ortamında oluşacak bu veri tabanına aile hekimleri sahip olacakları şifreyle ulaşabilecek, buradan hastalarının hem yeni kayıtlarını yapacak hem de var olan bilgileri takip edebilme imkanı bulabilecek.


Konuyla ilgili olarak bilgi veren Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, çalışmanın alt yapı hazırlıklarının başladığını ifade ederek, "Merkeze uzak olan bölgelerde ya da bu sistemin olmadığı alanlarda ve doktorlarımızın hastanın evine gitmek durumunda kaldıkları durumlarda hekimlerimiz yanlarında bulunduracakları bir notebook ile GPRS kullanarak bu sisteme bağlanabilecekler ve sisteme giriş yapabilecekler. Ancak bu sistemi kurabilmek için şu an resmi girişimlerimizi ve etüt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Etüt çalışmalarımızı tamamladıktan sonra hekimlerimiz tüm bu imkanlardan yararlanabilecekler. Ayrıca sisteme bir şifreyle bir hekimimiz bağlanabiliyor. Yani iki kişinin birden aynı hastanın bilgilerine ulaşabilme imkanı yok. Bu da kurulan sistemin ayrı bir güvenlik özelliği" dedi.

İHA
aile
hekimleri
gprs
kullanacak
Yorum (5)
C.T
Bir yerde sorun varsa o sorunu çözmek için o sorundan etkilenenlerle istişare edilerek çözüm yolu aranması her zaman en etkili yöntemdir. Yok eğer ''ben bilirim'' mantığıyla olaylara çözüm getirmeye kalkarsanız sorun yumak haline gelir ve daha da çözümsüzleşir. Bu konuda da düzenlemeler yapılırken hekimlerle istişare kaçınılmaz bir zorunluluktur. Yoksa bugün çözdüğünüzü sandığınız sorunlar yarın buz dağının suyun altındaki kısmı gibi karşınıza çıkacaktır.
0
Cevapla
sadık alabalık
Hekimleri dinlemeyen bir Sağlık Bakanı, sağlık sorunlarını çözemez.” sağlık bakanı doktorları dinlemeyi çoktan bırakmış. eh bizim içimizdede çürük elmaların çıkması normaldir!
0
Cevapla
melika altaş
eh sağlık bakanının bizi iplemediği kesin. populist yaklaşımcı biri. peki ya biz? kocaman bir HİÇ'iz. tepkimiz kocaman bir HİÇ. yakında bu günlerimizi arar olacağız.
0
Cevapla
mçs
olay populist yaklasım ve oy kaygısıdır ama bakanlığın sunu unutmaması gerekirki hizmeti veren insandır ve insanları gözardı edersen hatanın onunu acarsın ve bunun sorumlusu hizmet veren hekim değil amiri olan bakanlıktır.
0
Cevapla
semra köse
depresyon hekimler arasında gittikçe artıyor !!!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir