Medimagazin logo

Bıçak parası aldığı için tutuklanan doktor 10 yıl hapisle yargılanacak

Bursa’da, yeşil kartlı hastasından ameliyat karşılığında 400 YTL bıçak parası aldığı iddiasıyla tutuklanan Dr. Süleyman T.’nin tahliye talebi reddedildi
Bıçak parası aldığı için tutuklanan doktor 10 yıl hapisle yargılanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa’da, yeşil kartlı hastasından ameliyat karşılığında 400 YTL bıçak parası aldığı iddiasıyla tutuklanan Dr. Süleyman T.’nin tahliye talebi reddedildi.

Ali Osman Sönmez Onkoloji (AOS) Hastanesi’nde görevli genel cerrah Süleyman T., 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Süleyman T.’nin avukatı Aylin Göstericiler, hastadan alınan parayı doğruladı, ancak bunun bıçak parası olmadığını, yapılacak kolonoskopi (bağırsak temizleme) işlemi için alındığını söyledi.

AOS Hastanesi’nde geçtiğimiz temmuz ayında ameliyat olan yeşil kartlı Şaziye P., ikinci bir operasyon için Süleyman T.’nin kendisinden 400 YTL bıçak parası istediğini öne sürüp, Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat etmiş, polis tarafından yapılan suçüstünün ardından doktor gözaltına alınmıştı. Önceki gün mahkemeye çıkarılan cerrah, ‘irtikap’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Üç gündür cezaevinde bulunan doktor Süleyman T.’nin avukatı Aylin Göstericiler, tutuklanma kararına dün itiraz etti. Başvuruyu değerlendiren Bursa Nöbetçi 5. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye talebini reddetti. Genel cerrah Süleyman T., Türk Ceza Kanunu (TCK)’nun 250. maddesine göre 5-10 yıl arası hapis istemiyle yargılanacak.

‘Ben o hastanın hayatını kurtardım’

Bir süre önce eşinden boşandığı öğrenilen 2 çocuk babası Dr. Süleyman T.’nin belli aralıklarla gördüğü çocukları ile beraberken gözaltına alındığı öğrenildi. Süleyman T.’nin, avukatı Aylin Göstericiler’e; “Ben o hastanın hayatını kurtardım, bıçak parası gibi bir niyetim olsaydı, daha önce bu parayı isterdim.” dediği öğrenildi. Avukat Göstericiler, Zaman muhabirine yaptığı açıklamada, Şaziye P.’nin temmuz ayında hastanede ameliyat edildiğini, ikinci bir ameliyat için verilen tarihte yoğunluk sebebiyle ameliyatın gerçekleşmediğini belirterek müvekkiline ilişkin şunları anlattı:

“Yapılan ilk ameliyatta bağırsağının ucu dışarıda bırakılmış. İki hafta önce bu hastaya ameliyat günü veriliyor, o tarihte diğer ameliyatların gecikmesi yüzünden ameliyat iptal ediliyor. Süleyman T., geçtiğimiz perşembe ameliyat için hastaya randevu veriyor. Tomografisi istenen Şaziye P. filmi alıp, bir gün önceden Süleyman Bey’in yanına geliyor. Filme bakan Süleyman T., hastanın karaciğerinde kist olduğunu, bağırsağa yakın bulunduğu için tehlike teşkil ettiğini söylüyor. Hastaya ameliyata hazırlanması için tek çözümün ‘kolonoskopi’ (bağırsak temizleme) yapılması gerektiği aktarılıyor. ‘Kolonoskopi’nin yapılacağı gün (perşembe) polis muayenehaneye geliyor ve Süleyman T.’yi götürüyor.”

Avukat Göstericiler, Süleyman T.’nin Şaziye P.’ye uygulayacağı kolonoskopinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılabildiğini; fakat hastalara randevuların çok ileri tarihlere verildiğini söyledi. Göstericiler, genel cerraha verilen paranın da hastanın sağlığı için yapılması gereken bu ‘kolonoskopi’ işlemi için tahsil edildiğini söyledi.

Zaman
bıçak
parası
aldığı
için
tutuklanan
doktor
10
yıl
hapisle
yargılanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir