Medimagazin logo

Acilde imzalanan senetler hastanelerin elinde kaldı

Hastanelerin acil servislerinde tedavi olmak için gelen hastalardan sosyal güvenlik belgesi isteniyor. <br />Sosyal güvenliği olmayan ya da yanında belgesi bulunmayan kişilere ise borç senedi imzalatılıyor. Ancak tedavi bittikten sonra bu senetler bir daha tahsil edilemiyor
Acilde imzalanan senetler hastanelerin elinde kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerin acil servislerinde tedavi olmak için gelen hastalardan sosyal güvenlik belgesi isteniyor.

Sosyal güvenliği olmayan ya da yanında belgesi bulunmayan kişilere ise borç senedi imzalatılıyor. Ancak tedavi bittikten sonra bu senetler bir daha tahsil edilemiyor. Çünkü senet üzerine yazılan adres bilgilerinin hemen hemen tamamı yanlış bilgilerden oluşuyor. Daha önce SSK'ya ait iken Sağlık Bakanlığı'na devredilen bir hastanede üç aylık bir zaman içinde 2 bin senedin biriktiği öğrenildi. Hastanelerin karantina şefliği tarafından takip edilen senetler için bir de iadeli taahhütlü posta ücreti ödeniyor. İstanbul'daki bir eğitim araştırma hastanesinin karantina şefi şunları söylüyor: “Acil serviste imzalanan senetlerin yüzde 70'i tahsil edilemiyor. Çünkü verilen adresler yanlış. Üstelik adres başına 5 milyon lirayı bulan posta masrafları da hastanenin kasasından çıkıyor." İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Bakar ise, "Bu hastaların müdürlüğümüze bildirilmesini istedik. Bize gelen evrakları Muhasebat Müdürlüğü'ne gönderiyoruz. Tahsilatı da onlar yapıyor. Ücret ödemeden giden iki grup hasta var. Birincisi yatarak tedavi gören hastalar. Bu hastalar birkaç gün tedavi gördükten sonra ücret ödememek için tedavi tamamlanmadan kaçıyor. İkincisi de acil serviste tedavi görenler.” şeklinde bilgi verdi.

Acil servislere başvuran hastaların ilk tedavilerinin yapılması zorunlu olduğu için bu servislerde görev yapan sağlık personeli hem hastalara hem de idareye karşı zor durumda kalıyor. Hasta ve hasta yakınları bir an önce tedavi yapılmasını isterken idare de tedavi için gerekli belgelerin tamamlanmasını emrediyor. Bu durumda yanında belge getirmeyen ya da sosyal güvencesi olmayan hastalara daha sonra ödenmek üzere bir senet imzalatılıyor. Senette, “Hastanenize acil olarak müracaat etmiş bulunmaktayım. Eksik evraklarımı hastanenize ibraz edeceğimi veya tedavi ve tetkik bedellerini eksiksiz olarak ödeyeceğimi beyan ederim.” ifadeleri yer alıyor. Hastane çalışanlarını bezdiren problemler ise bundan sonra başlıyor. Çünkü doldurulan senede yazılan adreslerin büyük bir bölümü ya gerçekte olmayan uydurma adresler ya da üçüncü şahıslara ait ikametler çıkıyor.


Zaman

&#8216
acil&#8217
de
imzalanan
senetler
hastanelerin
elinde
kaldı
Yorum (2)
hakan
Acil servislere başvuran hastaların ilk tedavilerinin yapılması sağlık bakanlığınca zorunlu hale getirildiği için imzalanan senetlere de bakanlık garantör olmalıdır. Gerekirse maliye bakanlığından alınan bir bütçe ile bunlar karşılanmalı,bir şekilde çalışanlar ve hastaneler mağdur edilmemelidir.
1
Cevapla
kimbıl
el kesesinden ağalık bu işte,bakılması insani vicdani olarak gerekli kişiler için imzalatılan kağıtların karşılığı devlet tarafından ödenmezse birgün gelir istesende hizmet alamazsın.o zaman ne diyecekler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir