Medimagazin logo

Bakan Akdağ'a ağır suçlama

AKP Afyon Milletvekili Mahmut Koçak hastanelerin rant kapısına döndüştüğünü belirtip, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ağır suçlamalar yöneltti.
Bakan Akdağ'a ağır suçlama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AKP Afyon Milletvekili Mahmut Koçak hastanelerin rant kapısına döndüştüğünü belirtip, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ağır suçlamalar yöneltti.


Koçak, dün yapılan AKP Meclis grup toplantısında şunları söyledi:
"Sağlık ocağı, sağlık evi ile sunulan birinci basamak sağlık hizmetleri çöktü. Yerine kurulması planlanan aile hekimliği modeli hâlâ kurulamadı. İktidara geldiğimizde yüzde 90 olan aşılama oranı 2004'te yüzde 60'lara düştü. Doğubeyazıt'ta, Malatya'da yaşanan büyük ishal salgınları, Türkiye'de ciddi sayıda görülen kolera vakaları ve koleradan ölen insanlarımız var. Ankara'da görülen kolera sayısının 1500 olduğu söylendi. Bakanlık yemekhanesi de iki kez salgın hastalık nedeniyle kapandı.
Mecburi hizmeti önce kaldırdık, sonra yeniden koymak zorunda kaldık. Doktor atama bekliyor, hasta doktor bekliyor. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı atamalarda önemli mevkilere getirdiklerimizin hemen hepsi, yapacağı işi, görevdeyken öğrenmekle işi götüren kişiler. Bakanlığın bu kadrolarla verimli çalışmalar ortaya koyması mümkün değil.
Hastaneler rant kapısı oldu. Çeteler oluştu. Bakanlığı, atama, satın alma ve ihalelerden kurtarın. Bilgisayar, yemek ve temizlik gibi hizmet ihalelerinin sadece Van ve Gaziantep menşeli firmalara verildiğine ilişkin rahatsızlıklar var."

Erdoğan: Belgeli konuş
Başbakan Tayyip Erdoğan, Koçak'a sert bir şekilde delili olup olmadığını sorarken, "Belgeli konuşun. İtham etmekle olmaz. Müddei, iddiasını ispatlamak zorunda. Bunlarda insanların şeref ve haysiyetiyle oynayacak iddialar var. Firma ismi var mı? Eleştiri yapalım, ama belgeli yapalım. İtham etmekle olmaz. Belge varsa önce bana, bakana getirin konuşalım" dedi. Bakan Akdağ da Koçak'a "Bunları ispat edecek misin? diye sordu.

Radikal
bakan
akdağ'a
ağır
suçlama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir