Medimagazin logo

Aile hekimliği Van'da 1 ay içerisinde başlayacak

Van İl Sağlık Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından pilot il uygulamasıyla başlatılan "Aile Hekimliği" projesinin, 2006 yılında 10 ilde daha hayata geçirileceğini, bu iller arasında Van'ın da bulunduğunu belirtti
Aile hekimliği Van'da 1 ay içerisinde başlayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van İl Sağlık Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından pilot il uygulamasıyla başlatılan "Aile Hekimliği" projesinin, 2006 yılında 10 ilde daha hayata geçirileceğini, bu iller arasında Van'ın da bulunduğunu belirtti.


15 Eylül'de Düzce'de başlatılan "Aile Hekimliği" uygulaması yaygınlaştırılıyor. Sağlık İl Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, 2006 yılında Van'da başlayacak uygulama öncesinde Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet kapsamında 118 pratisyen hekim ataması yapıldığını, böylece bu alanda yaşanan pratisyen hekim sıkıntısının giderildiğini vurguladı.

Sağlık ocaklarında yaşanan altyapı eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını belirten Kurtoğlu, tüm sağlık ocaklarının merkezi internet sistemine kavuşturulacağını ifade etti.


Kurtoğlu, çok önemsedikleri ve Türkiye'nin kurtuluşu olarak gördükleri "Aile Hekimliği" projesi kapsamına alınan illerde bir aile hekimine ortalama 4 bin kişi düştüğünü belirtti. Van'da yeni yapılan atamayla birlikte 278 pratisyen hekimin herbirine 3 bin civarında hasta düşeceğini bildiren Kurtoğlu, "Bir ay içerisinde hayata geçirilmesi düşünülen proje kapsamında, ailenin bütün sevk ve sağlık hizmetlerinden ailenin hekimi sorumlu olacaktır. Şu an hemşire ve sağlık teknisyeni gibi yardımcı personele ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımız önümüzdeki günlerde yapılacak atamayla kapatılacak. Böylece Van, 'Aile Hekimliği' projesine hazır hale getirilecek" dedi.

İHA
aile
hekimliği
van'da
1
ay
içerisinde
başlayacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir