Medimagazin logo

Eski bakan da yabancı doktora karşı

Osman Durmuş: Yabancı doktorlar Dubaililer&#8217;in açtığı lüks hastanelerde çalışacak.<br />Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, hükümetin yabancı doktor getirilmesine yönelik çalışmaları na tepki gösterdi
Eski bakan da yabancı doktora karşı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Osman Durmuş: Yabancı doktorlar Dubaililer’in açtığı lüks hastanelerde çalışacak.
Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, hükümetin yabancı doktor getirilmesine yönelik çalışmaları na tepki gösterdi.

Durmuş, “Bunlar mecburi hizmete gitmeyecekler, Siirt’te çalışmayacaklar, Dubaililer’in yapacağı lüks hastanelerde çalışacaklar. Eğer ABD’nin yaptığı gibi beyin göçü olarak kaliteli, üst düzey doktorlar gelecekse kabul, gelsin. Ancak dünyanın her yerinde dış ilişkiler karşılıklı alıp vermeyle olur, tek taraflı olmaz” dedi.

Türkiye’de çalışan doktorların hükümete güveni olmadığı için mecburi hizmet bölgelerine gitmediklerini ileri süren Durmuş, “Türkiye’de 90 bin doktor var. Bu doktorlarımız hükümete güvenmedikleri için mecburi hizmet bölgelerine gitmek istemiyor. 9 milyar da versen gitmez, çünkü bu hükümete güvenleri kalmamış” diye konuştu.

AK Parti Hükümeti döneminde sağlık sisteminin içler acısı duruma geldiğ ini iddia eden Durmuş, “Türkiye’de verem, kolera bu dönemde hızla arttı. Sadece veremli hasta sayısı 10 bin kişi arttı. Bu çok büyük bir rakam. Veremli sayısının en yüksek olduğu Marmara Bölgesi’nde, Heybeliada Sanatoryumu’nu kapattılar. ‘Başhekim bulamadık, ondan kapadık’ diyorlar. Ben daha önce de önerdim, ‘Ben orada hiçbir ücret almadan başhekimlik yaparım’ dedim. Cevap bile vermediler. Bunları n amacı orayı otele çevirip satmak. Profesörlerin bilimsel çalışmalarla ortaya koyduğu sudaki hastalıkları siyaset yapmak için reddettiler, sonra kendi eşleri hasta oldu” dedi.

Bugün
eski
bakan
da
yabancı
doktora
karşı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir