Medimagazin logo

Erdoğan: Sağlık da piyasalaşmalı

Başbakan Erdoğan, sağlık alanında yapılması gerekenleri yaptıkları iddiasında olmadıklarını belirterek, “Ancak farklı projelere imza atmak istiyoruz. Nasıl dünyada her şeyin serbest piyasası varsa sağlıkta da serbest piyasa oluşmalıdır” dedi
Erdoğan: Sağlık da piyasalaşmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Erdoğan, sağlık alanında yapılması gerekenleri yaptıkları iddiasında olmadıklarını belirterek, “Ancak farklı projelere imza atmak istiyoruz. Nasıl dünyada her şeyin serbest piyasası varsa sağlıkta da serbest piyasa oluşmalıdır” dedi.


Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nce My Showland’de düzenlenen geceye katıldı. Göreve geldikleri günden bu yana Türkiye’nin öncelikli hizmet alanlarını sıraladıklarını dile getiren Erdoğan, bunu yaparken Türkiye’nin dört temel taş üzerinde yükseleceğini ifade ettiklerini söyledi.

Bunların sırasıyla eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu dört temel üzerinde yükselen bir Türkiye idealimiz var” dedi.

BEYİN GÜCÜ

Sağlık alanında yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan, iki şeyin adımını attıklarını, bunların fiziki imkanlar ve beyin gücü olduğunu söyledi.

Türkiye’de beyin gücünün olduğunu, ama sayısal olarak yeterli bulmadıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye’de 81 vilayete gittiğini, bu illerde okul, hastane ve huzur evlerini dolaştığını söyledi.

Erdoğan, Doğu, Güneydoğu, Doğu Karadeniz, hatta Orta Anadolu’nun belli bölgelerine gitmeyen uzmanların bulunduğunu ifade ederek, “İştebu bizi öncelikle farklı düşündürdü. ‘Bunu sözleşmeli mantığıyla düzeltiriz’ dedik. Ama maalesef olmadı. Mecburi hizmete dönmek istedik. Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Mecburi hizmetle nasıl askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz gidiyorsa şimdi doktorumuzu da o bölgelere göndereceğiz” dedi.


NTV
erdoğan:
sağlık
da
piyasalaşmalı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir