Medimagazin logo

Bakan Akdağ tekrarladı: 9 bin YTL'ye doktor bulamıyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, maaş ve döner sermaye katkı paylarıyla birlikte yaklaşık 9 bin YTL (9 milyar TL) ücret ödemelerine rağmen doğuda görev yapacak uzman doktor bulamadıklarını söyledi
Bakan Akdağ tekrarladı: 9 bin YTL'ye doktor bulamıyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, maaş ve döner sermaye katkı paylarıyla birlikte yaklaşık 9 bin YTL (9 milyar TL) ücret ödemelerine rağmen doğuda görev yapacak uzman doktor bulamadıklarını söyledi. Akdağ, Türkiye'deki doktor sayısının yetersiz olduğunu belirtti.


Akdağ, dün gece katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de üye olduğu 52 OECD ülkesi arasında en az doktoru bulunan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Eleman temininde güçlük çekilen illerde görev yapan uzman doktorlara 7 bin YTL ile 9 bin YTL arasında maaş ve döner sermaye katkı payı ödendiğini hatırlatan Akdağ, bu yüksek rakamlara rağmen uzman doktorların doğuda değil, sosyo-ekonomik koşulları daha iyi olan batı illerinde çalışmayı tercih ettiğini anlattı.
2005 yılı Ekim ayında yapılan kura çekimlerine katılan uzman doktorların sadece yüzde 50'sinin göreve başladığını, geriye kalan kısmını ise birtakım mazeretlerle görevi kabul etmediğini ifade eden Akdağ, "Türkiye'deki tıp fakülteleri her yıl 4 bin 500 mezun veriyor. Bunun yanı sıra 2 bin doktor emekliye ayrılma ve ölüm gibi nedenlerle sistem dışına çıkıyor. Her yıl sisteme çok az doktor dahil oluyor. Bunlarında çoğunluğu doğuda görev yapmaktan açınıyor. Bu bölgelerimizin de sağlık hizmetine ihtiyacı var" diye konuştu.


'Gönüllü' hizmetten verim alamadıkları 'zorunlu' hizmet dönemini başlattıklarını anlatan Akdağ, uzman doktorların bulunduğu yere göre belirli süre görev yapmak zorunda olduğunu, bu süreçten geçmeyenlerin kamuda hekimlik yapmasının mümkün olmayacağını vurguladı. Akdağ, Düzce'de pilot uygulaması başlatılan Aile Hekimliği Projesi'nin 2006 yılında 10 ilde daha uygulanacağını, 2007 yılında ise tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacağını sözlerine ekledi.


İHA
bakan
akdağ
tekrarladı:
9
bin
ytl'ye
doktor
bulamıyoruz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir