Medimagazin logo

Polisler psikiyatrdan çekiniyor: Sebep 'silahlarını kaybetme korkusu'

İş yükü nedeniyle psikolojileri bozulan polislerin, silahlarını kaybetme korkusuyla psikiyatra başvurmadığı kaydedildi
Polisler psikiyatrdan çekiniyor: Sebep 'silahlarını kaybetme korkusu'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İş yükü nedeniyle psikolojileri bozulan polislerin, silahlarını kaybetme korkusuyla psikiyatra başvurmadığı kaydedildi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikososyal Birimi'nde görevli psikiyatr Dr. Sabri Yurdakul, toplum sorunlarıyla uğraşan polisin, ağır iş yükünün etkisiyle psikolojisinin bozulduğunu kaydetti. Dr. Yurdakul, buna rağmen polisin silahının elinden alınacağı korkusuyla psikiyatra başvurmadığını söyledi.
Yurdakul, meslekleri gereği hırsız, yankesici, kapkaççı, katil, dolandırıcılarla uğraşan, kurşun yağmuruna tutulmuş, parçalanmış, bıçaklanarak öldürülmüş, intihar etmiş onlarca kişininin cesediyle karşılaşan polislerin, zamanla psikolojilerinin bozulduğunu kaydetti. Buna rağmen polislerin bu durumlarını kimseyle paylaşamadıklarını anlatan Yurdakul, şunları söyledi:

Olaylar etkiliyor
"Polis memurlarının bizim güven içinde yaşamamız için katlandıkları fedakârlıklar, onların yaşamından çok şey götürebiliyor. Depresyona girebiliyorlar. Yaşadıkları olaylar olumsuz yönüyle rüyalarında karşılarına çıkabiliyor. Travma sonrası stres bozukluğu içindeki polis, maalesef tedaviyi kabul etmiyor. Birçoğu silahının elinden alınacağı endişesini taşıyor."

Yeni başlayanlar
Bu olumsuzluğun mesleğe yeni başlayanlarda daha çok görüldüğünü belirten Dr. Yurdakul, şöyle devam etti:"Meslekte eski polisler yaşadıkları tecrübelerden dolayı bir süre sonra olayları kanıksayabilir. Ancak yeni başlayan polislerde 'travma sonrası stres bozukluğu' dediğimiz, ani bir olayla karşılaştığı durumlardan etkilenme olabilir. Yaşadıkları olaylar rüyalarına girebilir. Polis memurları sevk alıp, psikiyatra gitmeye çekiniyor. Haklarında, 'polislik yapamaz' kanaatine varılacağı endişesiyle maalesef ihtiyaçları olmasına rağmen psikiyatra gitmiyor."

Milliyet
polisler
psikiyatrdan
çekiniyor:
sebep
'silahlarını
kaybetme
korkusu'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir