Medimagazin logo

Acil hekimlerine psiko-sosyal Destek Programı

Adana'da, hastanelerin acil servislerinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları, psiko-sosyal destek eğitiminden geçiriliyor. <br />İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, "Psiko-sosyal Destek Programı"nın, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "İntiharı Önleme Projesi" kapsamında yürütülen çalışmaların devamı niteliğinde olduğunu belirtti
Acil hekimlerine psiko-sosyal Destek Programı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana'da, hastanelerin acil servislerinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları, psiko-sosyal destek eğitiminden geçiriliyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, "Psiko-sosyal Destek Programı"nın, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "İntiharı Önleme Projesi" kapsamında yürütülen çalışmaların devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu Adana'da 561 hekimin eğitim almasının sağlandığını kaydeden Çatak, "Bu programın amacı, intihar girişimlerinde bulunan kişilerin medikal tedavilerinin hemen ardından aileleriyle birlikte değerlendirilmesi ve mevcut kriz durumuyla baş edilmesi konusunda profesyonel yardımda bulunulması, gerekli psikoterapinin vakit kaybetmeden yapılmasıdır. Bu amaçla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi pilot hastane olarak belirlenmiş ve aynı hastanede 'Psiko-Sosyal Destek Birimi' hazırlıkları son aşamaya gelmiş ve birim sorumlusu bir hekim ve bir psikolog görevlendirilmiştir. Ülkemizde toplam 30 ilde olduğu gibi Adana'da da 2006 yılından itibaren bu birimde veriler toplanacak, kişi ve yakın çevresi ile görüşmeler yapılacak ve 1 yıl sonra bu veriler değerlendirilerek alınacak önlemler belirlenecektir" dedi.


Öte yandan, "İntiharı Önleme Projesi" çerçevesinde, 1. basamak sağlık kurumlarında görev yapan hekim ve diğer sağlık çalışanlarının eğitimlerinin yeni yılda da yoğun bir şekilde sürdürüleceği bildirildi. Hekim ve sağlık çalışanlarına bu eğitimin, Sağlık Bakanlığı'ndan sertifika almış Psikiyatri Uzmanı Dr. Murat Fettahlıoğlu, Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. İrem Dündar, Dr. Kadircan Tuncel, Psikolog Tülay Baştaşkın, hemşire Canan Tüysüz ve Sağlık Memuru Osman Karagöz'den oluşan eğitim kurulunca verildiği belirtildi.

İHA
acil
hekimlerine
psiko-sosyal
destek
programı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir