Medimagazin logo

Büyük Soygun

İstanbul&#8217;da Sağlık Bakanlığı&#8217;na devredilen Erenköy Fizik Tedavi Merkezi&#8217;nin bahçesindeki SSK'ya ait tarihi Paşa Köşkü&#8217;ndeki antika eşyalar, 12 kamyona yüklenip götürüldü. <br />Soygunun boyutu çok büyük. Sadece 9 kayıp tablonun değeri 1 trilyon lira
Büyük Soygun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul’da Sağlık Bakanlığı’na devredilen Erenköy Fizik Tedavi Merkezi’nin bahçesindeki SSK'ya ait tarihi Paşa Köşkü’ndeki antika eşyalar, 12 kamyona yüklenip götürüldü.
Soygunun boyutu çok büyük. Sadece 9 kayıp tablonun değeri 1 trilyon lira.

Kadıköy'de bulunan SSK'ya ait tarihi Paşa Köşkü hırsızların talanına uğradı.

Sağlık Bakanlığı'na devredilen Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin bahçesindeki köşke giren hırsızların, tarihi eserleri kamyonlarla taşıdığı belirlendi. Çalıntı eşyalar arasında paha biçilmez ceylan derisi tablolar ile çeşme kurnaları da bulunuyor.

Tespitlere göre, akıllara durgunluk verecek hırsızlık, 16-17 Şubat tarihinde gerçekleşti. Hastane bahçesindeki köşke giren kimliği meçhul hırsızlar, içerideki tarihi eşyaları kamyonlara yükleyerek taşıdı. Alınan bir ihbarı değerlendiren SSK müfettişleri, vakit geçirmeksizin köşkte inceleme yaptı. İnceleme sonucu, 5 katlı köşk içerisindeki değişik boy ve ebatta 150 adet sandalye, 35 adet kapı, kapı kasası, masa, koltuk, yatak, dolap, banyo kurnası, çeşme ile ceylan derisine işlenmiş duvar ve tavan resimlerinin çalındığı belirlendi.

TALEPLER GERİ ÇEVRİLDİ

Hırsızlık olayından hastane yönetimini sorumlu tutan ve aynı alan içerisinde faaliyet gösteren SSK Sigorta Teftiş Kurulu İstanbul 1 Nolu Grup Başkanlığı yetkilileri, "Tespitlerimize göre, köşkten 12 kamyon eşya taşınmış. Hastane yöneticileri faaliyetten önce haberdar olduklarını ardından da olmadıklarını söyledi. Hırsızlıkla ilgili yetkili makamlara suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma sürüyor" dedi.

TEZEL: OLAY DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz SSK Grup Başkanı Ali Tezel şunları söyledi: "Bilindiği gibi, SSK hastaneleri 19 Şubat 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Devredilen hastaneler arasında Erenköy de vardı. Bahçe içerisinde kullanılmayan köşk ise devir dışında tutuldu. Bu tarihten sonra, hastane yöneticileri köşkü kullanmak için defalarca yazılı ve sözlü müracaatlarda bulundu. Ancak SSK, bu talebi geri çevirdi. Yaklaşık 1 yıllık mücadelenin ardından böyle bir hadise yaşandı. Olay düşündürücüdür. "

SSK’dan dolaylı suçlama

Olayın hemen ardından Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Baştabipliği'ne yazılı soru yönelten Grup Başkanı Tezel, eşyaların akıbetini sordu. Yazıda, "Kurumumuza ait olan bahçe içindeki metruk köşk içinde bulunan yine kurumumuza ait aşağıda listesi yapılan ve 16-17 Şubat 2006 günü gelen kamyonlarla (en az 12 sefer) taşınan malzemeleri nereye taşıttığınız ve neden taşıttığınız konusunda bilgiye ihtiyaç duyulmuştur" ifadelerine yer verildi. Ancak, bu yazıya cevap henüz alınamadı.

SSK yetkilileri, kayıp tarihi eserlerin kıymetinin belirlenmesine çalıştıklarını belirterek, "Paşa Köşkü, geçmiş yıllarda hastane ve yurt olarak hizmet veriyordu. Tarih, hırsızların kurbanı oldu. Kayıp eşyaların en kıymetlisini tavan ve duvarları süsleyen ceylan derisi tablolar oluşturuyor. Uzmanlar, kayıp 9 tablonun 1 trilyonluk (1 milyon YTL) bir değere sahip olduğunu ifade etti" dedi.

Süreyya Paşa’nın köşkü

Eldeki bilgiler "Paşa Köşkü" olarak bilinen köşkün kurcusunun Sultan Abdülhamitíin 17 sene seraskerliğini yapan ve Türk Hava Kuvvetleriínin ilk kurucularından Süreyya İlmen Paşa olduğunu gösteriyor. 1945'de mirasçıları tarafından Milli Savunma Bakanlığı'na devredilen köşk, 1952 yılında SSK'ya devroldu. Uzun yıllar Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Geriatri Hastanesi ve Hemşirelik Okulu olarak hizmet verdi. 1987 yılında kapatıldı ve SSK Erenköy Hastanesi deposu olarak kullanıldı.

Başhekim Uzm. Dr. Erdal Atalay: ‘Eşyaları çöpe döktük’

Gazetemize açıklama yapan Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Atalay, SSK Grup Başkanı Ali Tezel'in iddialarının asılsız olduğunu iddia ederek, "Köşkü hastane deposu olarak kullanıyorduk. Hastanemizdeki tamirat çalışmaları esnasında bir kapı parçası lazım oldu. Bu sebeple, içeri girip parça aradım. İçinin kötü halde olduğunu görünce temizlenmesini istedim. Battaniye, eski masa ve buna benzer hurda ile eşyalar Kadıköy Belediyesi'ne ait bir kamyonla çöplüğe döküldü. Diğer 11 kamyon hususu yalandır. Köşkün hangi kuruma ait olduğu ise belli değildir" diye konuştu.

Şenol GEZER / İSTANBUL

Bugün Gazetesi
büyük
soygun
Yorum (3)
Mücahit Altuntaş
Gelecek Nesillerin de Sağlığı İçin Akılcı İlaç Kullanımının Önemi konusunda yazmışsınız. Mevcut sağlık politikaları sağlık harcamaalrını kaç kat artırdı ? Mevcut sağlık politikaları poliklinik sayılarını kaç kat artırdı? Bu politikalar ile hekim hasta karşılaşması süreleri daha da kısaldı.Bunun sonucunda hekim hastasına sağlıklı zaman ayırabiliyormu ? Nasıl olacak? Sağlık sisteminde hasta hekim , hekim hekim oryantasyonu varmı? Sağlık sistemi organizasyonunda karlılık ve CEOların pozisyonları nedir? Bütüncül hekimlik yaklaşmımı yoksa organ hekimliğimi var?Bunun ilaç kullanımına etkisi ? Mezununiyet sonrası eğitimler ne alemde ? Hekim ilaç firmalrı ilişkileri ne alemde ? Sanıyorum bunlara değinmeden bu konunun hakkını veremezsiniz.
0
Cevapla
HÜSEYİN OKYAY OFLAZ
"Rasyonel İlaç Kullanımının" dört temel ayağı vardır: 1)Etkililik, güvenlilik ve üretim kalitesi yüksek ilaçların ruhsatlandırılması ve pazara verilmesi. 2) Doğru teşhis konulması ve teşhise uygun tedavi düzenlenmesi, 3)Hastanın, ilaç ve tedaviye yardımcı seçenekleri yeterli süre ve dozda ve doğru kullanımı. 4)Medyanın tedavi ve teşhis metodları ile ilgili yayınlarının magazin-reklam boyutunun az bilimsel boyutunun fazla olması....Yani bu konu ile ilgili 4 insan grubu vardır: 1)Sağlık idareci ve karar vericileri(Sağlık Bakanlığı, SGK, Maliye Bakanlığı vb.) 2)Sağlık hizmet sunumu yapan kuruluşlar ve personeli (Hastaneler, poliklinikler, doktorlar, hemşireler, eczacılar vs.) 3)Toplum (hastalar ve yakınları) 4)Televizyon, Gazete, Sosyal medya vs. Saygıyla...
6
Cevapla
hd
Slogan güzel her önüne gelen Akılcı İlaç Kullanımı diye başlayıp, bütçeden çıkıyor. peki uygulaması nasıl olacak yok. her alanda problemimiz sloganlarla iki kelime ile işi halletmek altına tam doldurmadan yapılan işlemler her zaman slogan çöplüğünden başka birşey katmayacaktır Türkiye ye.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir