Medimagazin logo

Acil Servis tartışması

Düzce'nin Muncurlu Köyü'nde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin kapatılması, İl Genel Meclisi'ne taşındı
Acil Servis tartışması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Düzce'nin Muncurlu Köyü'nde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin kapatılması, İl Genel Meclisi'ne taşındı.


İl Genel Meclisi toplantısında, Muncurlu'daki Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin kapatılması tepkiyle karşılandı. Meclis üyeleri, kalıcı konutlara ve Bolu Dağı'na en yakın konumundaki hastanenin acil servisinin kapatılmasının doğru olmadığı görüşünü dile getirdi. Konuyu İl Genel Meclisi Nisan ayı 3 birleşimine önerge olarak taşıyan meclis üyeleri, kapatılan acil servisin yeniden açılması gerektiğini belirtti.

Toplantıya katılan Sağlık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Duran ise, hastanelerin birleştirilmesinin daha iyi bir hizmet vermek amacıyla yapıldığını belirterek, "Birleşme sonrasında ulaşım kolaylığı nedeniyle tek merkezde acil servis oluşturuldu ve tomografi cihazı da merkezde bulunuyor. İlk etapta bazı sıkıntılar yaşansa da ileriki günlerde bu sıkıntılar aşılacaktır" dedi.


Muncurlu'daki hastanenin acil servisinin yeniden açılması yönünde önerge sunan İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan ise, merkezdeki acil serviste yığılmalar olduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyleyerek, "Aldığımız bilgilere göre acil servislerde normal poliklinik sırası gibi sıralar oluşmaya başlamış. Muncurlu konum itibariyle hem kalıcı konutlara hem de Bolu Dağı'na yakın. Buradaki acilin hareketli olmamasından dolayı çok büyük sıkıntı var. Bunun için Muncurlu'daki hastanenin acil servisinin tekrar faaliyete geçmesi gerekiyor" diye konuştu.


İl Genel Meclisi Üyesi Ersin Kavil'de, "Türkiye'nin hiçbir ilinde Devlet Hastanesi olup da acil servisi olmayan yoktur. Bu konuda bir ilki yaptık galiba. Muncurlu'da ki acili kapatmak doğru değil" dedi.


İl Genel Meclisi toplantısında uzun süre üzerinde görüş belirtilen Muncurlu'daki hastanenin acil servisinin yeniden açılmasına ilişkin önerge, araştırılması için Çevre ve Sağlık Komisyonu'na havale edildi.

İHA
acil
servis
tartışması
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir