Medimagazin logo

Tabip odası yetkilileri ile hastane güvenliği arasında arbede

Genel Sağlık Sistemi'ne ilişkin Antalya Devlet Hastanesi'ne referandum sandığı koymak isteyen Antalya Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri ile hastanenin güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Olayda, Antalya Tabip Odası Başkanı Naci İşoğlu ile eşinin de aralarında bulunduğu 5 sağlık çalışanı ve 4 güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandı
Tabip odası yetkilileri ile hastane güvenliği arasında arbede
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Genel Sağlık Sistemi'ne ilişkin Antalya Devlet Hastanesi'ne referandum sandığı koymak isteyen Antalya Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri ile hastanenin güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Olayda, Antalya Tabip Odası Başkanı Naci İşoğlu ile eşinin de aralarında bulunduğu 5 sağlık çalışanı ve 4 güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Antalya Devlet Hastanesi poliklinik girişine referandum sandıklarının konulması sırasında, Antalya Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleriyle, hastanede görev yapan güvenlik şirketi yetkilileri arasında tartışma çıktı.

Güvenlik görevlileri, başhekimlikten hastane ve çevresinde sandık konulmaması yönünde sözlü emir aldıklarını belirterek, sandıkların kurulmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Oda ve sendika üyeleriyle, görevlik şirketi görevlileri arasında tartışma arbedeye dönüştü.

Bu sırada, Antalya Tabip Odası Başkanı Naci İşoğlu ile Aşır Aksu Hastanesi'nde görevli eşi anestezi teknisyeni Nuran İşoğlu, Antalya Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Fatma Kabadayı Söyler, teknisyen Mustafa Aykara ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli terzi Mehmet Şerif Özdemir, Güvenlik Şirketi Müdürü Basri Altıok, şirket çalışanları Fatma Güryaman, Nezahat Erdoğmuş ve Mustafa Kozay yaralandılar.

KARŞILIKLI ŞİKAYET

Olayla ilgili Bahçelievler Polis Merkezi'nde ifade veren Tabip Odası Başkanı Naci İşoğlu, gazetecileri yaptığı açıklamada, hükümetin hazırladığı Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'yla ilgili halkı ve sağlık çalışanlarını aydınlatmak üzere SES'le birlikte 200 ayrı sağlık kuruluşu önüne referandum sandığı koyduklarını söyledi.

Bu sabah da Antalya Devlet Hastanesi önüne sandık koyduklarında güvenlik elemanlarının kendilerine “Türbana karşı çıkıyorsunuz, ajan, provokatörsünüz” diyerek saldırdıklarını ileri süren İşoğlu, sağlık çalışanlarının coplandığını, yerlerde sürüklendiğini savundu.

Kendisi, eşi ve diğer sağlık çalışanlarının aldıkları raporlarda, vücutlarında doku kaybı, ezilmeler ve yaralar tespit edildiğini kaydeden İşoğlu, “(Sandığı kaldırın) diye üzerimize yürüdüler. Yasaklamaya ilişkin yazı istedik. Yasa dışı bir faaliyet yürütmüyoruz. Copla müdahale gücünü kimden aldılar merak ediyoruz. Amacımız kargaşa değildi, hizmeti de aksatmadık” dedi.

İşoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Güvenlik Şirketi Müdürü Basri Altıok da sözlü olarak uyarıda bulunduklarını, sandık kuran 2 kişinin güvenlik personeline silah gösterdiğini iddia etti. Yaralanan güvenlik şirketi görevlileri de sağlık raporu alacaklarını ve şikayetçi olacaklarını bildirdiler.

Soruşturma çerçevesinde tarafların ifadelerinin alınması polis merkezinde devam ediyor.


Hürriyet
tabip
odası
yetkilileri
ile
hastane
güvenliği
arasında
arbede
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir