Medimagazin logo

Emekli doktorun evinde gasp

Ulus'ta oturan emekli doktor Celal Özpolat (73), sucu kılığında evine gelen gaspçı tarafından tornavida ve bıçakla yaralandı
Emekli doktorun evinde gasp
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ulus'ta oturan emekli doktor Celal Özpolat (73), sucu kılığında evine gelen gaspçı tarafından tornavida ve bıçakla yaralandı.


Alınan bilgiye göre, eline aldığı bir bidonla su satıcısı kılığına giren bir kişi, Ulus Adnan Saygun Caddesi Deniz Sitesi 9. katın zilini çaldı. Kapıyı açan emekli öğretmen Neriman Özpolat, sucu kılığındaki gaspçı tarafından tartaklandı.

Bu sırada evde bulunan emekli kadın doğum uzmanı Celal Özpolat, eşini tartaklayan gaspçıya müdahale etmek istedi. Neriman Özpolat'ı iterek yere düşmesini sağlayan gaspçı, daha sonra Celal Özpolat'a yöneldi.

73 yaşındaki Celal Özpolat, gaspçı tarafından tornavida ve bıçakla önce göğsü, ardından bacaklarından yaralandı. Su bidonunu evde bırakan gaspçı, evdeki kredi kartları ve Neriman Özpolat'a ait çantayı alarak kaçtı.
Olay sırasında uyuduğu öğrenilen Mete Özpolat, gürültü üzerine uyanınca anne ve babasını yaralı halde buldu. Mete Özpolat'ın ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yaralı Celal Özpolat'a ilk müdahale, sağlık ekipleri tarafından evin içinde yapıldı.

Özpolat daha sonra, ambulansa taşınarak hastaneye gönderildi.
Olayın şaşkınlığını yaşayan Neriman Özpolat, "Evdeydim. Kapı çaldı. Bir kişi su satıcısı olarak geldi. Kapıyı açar açmaz beni tartakladı. Sonra eşimi yaraladı. Kredi kartları ve çantamı alarak kaçtı" dedi. Polis, kaçan gaspçıyı arıyor.


İHA
emekli
doktorun
evinde
gasp
Yorum (1)
Mücahit Altuntaş
Aşağıda yazınızdan bir paragraf aldım.Yazıdan sorunun halen tarafınızca anlaşılmadığını anlıyorum. Sayın Uğurlu İş sağlığı ve güvenliği mevzuatına , akla , bilime , etiğe aykırı biçimde sağlıkta iş yükü son on yılda %300 artırılmıştır.Personel sayısının aynı derece artmadığını siz daha iyi bilebilirsiniz. Sağlık harcamaları son on yolda sekiz dokuz kat artmıştır ! Acillere taşan iş yükü vardır. Biz ilaçta ve sağlık teknolojisinde DIŞA BAĞIMLI ÜLKEYİZ.Sağlık adı altında , sağlık dönüşüm lafıyla , performans sistemiyle , alt yapı hazrılanmadan çıkarılan malpraktis sistemi ve hasta hakları ,a ydınlatılmış onam giib kavramlarla defansif , bütünlüğünü , empatisini , eşgüdümünü kaybetmiş bir sağlık siistemi ile karşı karşıyayız. Bu sistemde nedense kayıt , sevk sistemi, bilgi aktarımı , uzmanlığın yerli yerinde paylaşımı ihmal edilmiştir. Sağlık sisteminde önce döner sermaye sonra onun parekende anlayışı performan sistemi adıyla ve uygulamalarıyla , CEOların yönetimine veren Kamu işletmeleriyle hekim ve sağlık sistemi sürekli daha çok işlem , hasta bakmak ve sonuçta reçete yazmaya dolaylı yoldan teşvik edilmiştir. Öyle bir sağlık sistemiki doktora gitmeyi , ilaç almayı , tetkik yaptırmayı sağlık zannediyor.Hastalar ve kamuoyu ile bu siyasi yaklaşma itibar ediliyor.Kandırmacadır. Sağlıkta göstergelerden biri bizzat sağlık ortmaında şiddet artmıştır.Meclis şiddeti araştıma komisyonunun raporu var !Orada üstü kapalı iş yükünden ve alt yapı sorunlarından bahsediliyor.Anlayan anlıyor , bilen biliyor. Özet Liyakatını , özerkliğini , otonomisini , empati ve eşgüdümünü kaybetmiş , daha fazla oranda siyasallaşmış ve ticarileşmiş bir sağlık sistemi var. Sağlıkta onca maliyet artışına rağmen , artan şiddet , memnuniyetsizlik bunun göstergesidir.Acillere taşan ve bir ülkenin bir yılda acillere müraatının ülkenin nufusunu geçme hali ! bunun göstergesidir.Olağanüstü yanlışa , yanlış yapılana işeret ediyor.Böyle bir ülke Dünya tarihinde herhalde ancak savaş hallerinde olabilir.Böyle bir ülke var mı?Lütfen bakın.Bizi de bilgilendirin. Yazınızda şöyle diyorsunuz "Sağlıkta etkinlik, ihtiyaç duyulan alanlara yeterli miktarda ve bileşimde kaynak ayrılmasını ifade eder. Performansı içeren verimlilik ise optimum kaynak kullanımıyla en fazla faydanın elde edilmesi olarak açıklanabilir. Teknoloji değerlendirmesi, sağlığın ahlaki boyutunu göz ardı etmeden bugünün toplumları ve gelecek nesiller için etkin ve verimli işleyen bir sağlık hizmet sunumu ve finansman sisteminin hazırlanması sürecinin omurgasını oluşturuyor" Anlamamakta zorlanıyorum. Dr.Mücahit Altuntaş 01/04/2015
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir