Medimagazin logo

Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi yenilendi

Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İlkkan Çalaşyer, hastanede 6 ay önce başlayan performans uygulaması ve açılan yeni poliklinikler sayesinde ameliyat ve poliklinik sayısında yüzde 100 artış olduğunu belirtti.
Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi yenilendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İlkkan Çalaşyer, hastanede 6 ay önce başlayan performans uygulaması ve açılan yeni poliklinikler sayesinde ameliyat ve poliklinik sayısında yüzde 100 artış olduğunu belirtti.

Günlük ortalama 2 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini kaydeden Çalaşyer, hedeflerinin her hekime bir poliklinik açmak olduğunu söyledi.


Yaptığı basın açıklaması ile 2005 yılını değerlendiren Aydın 82. Yıl Başhekimi Uzman Dr. İlkkan Çalaşyer, boşalan diş polikliniği ile hastanede yaşanan mekan sıkıntısının bir nebze giderildiğini belirterek 2006 yılı içerisinde yapılacak ek bina ile acil servis, ameliyathane, diyaliz ve yoğun bakım ünitelerinin bu binaya taşınarak mekan sıkıntısı sorununun tamamen çözüleceğini söyledi.

Çalaşyer açıklamasında, "19 Şubat 2005 tarihinde SSK'lı hastalar devlet hastanelerinden de faydalanmaya başlayınca, ilk etapta hasta sayımızda yüzde 50 oranında düşüş oldu. Ancak kısa sürede hastaneyi yeniden dizayn edip bir çok bölümü yeniledik. Kapatılan diş ünitesini başka poliklinikler açarak poliklinik sayımızı 42'ye yükselttik. Şu anda günlük ortalama 2 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti vermeye başladık. Kısa sürede her hekime bir poliklinik açacağız. Mayıs ayından itibaren performans uygulamasına geçtik. Bu uygulamanın ardından bir çok hekim arkadaşımız muayenehanesini kapattı. Ameliyat sayısında yüzde 60 artış oldu. 2004 yılında 71 bin olan poliklinik sayımız 2005'te 90 bine ulaştı. 2004 yılında 2 bin 500 ameliyat yapılırken, bu sayı 2005'te 5 bin 800'e yükseldi. 2004'te yatan hasta sayısı 15 bin 300 iken hastanemizin birçok bölümünde tadilat yapılmasına rağmen 2005'te bu sayısı 15 bin 950'ye yükseldi. Bir çok birimimizi yeniledik. İSO 9000 Kalite Belgeli 82. Yıl Devlet Hastanesi olarak AB kriterlerine uygun hizmet veriyoruz" dedi.


İHA
aydın
82.
yıl
devlet
hastanesi
yenilendi
Yorum (1)
Alper Ata
Sayın yazar; iyi niyetli tespitlerinizin bir kısmına katılıyorum. Ancak sağlık harcamalarındaki artışla tam gün yasalarının ya da üniversitelerde yetersizleşen eğitimin ne ilgisi var anlayamadım. Sağlık alanında bildiğiniz tüm kavramları tek yazıya sığdırmaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama artan sağlık harcamaları, hekimlerin tam gün çalışma şartları,kalitesi düşen tıp eğitimi ayrı ayrı tartışma konularıdır. Mutlaka ilişkileri vardır ama hiçbiri diğerinin direk sonucu ya da sebebi değildir. Sebep kötü idaredir sonuç ise ortadadır. Saygılarımla... Doç Dr Alper ATA
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir