Medimagazin logo

Roche 'tan 20 bin kutu grip ilacı

Roche Grubu, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) 3 milyon kutu grip ilacı bağışında bulundu. Roche, Türkiye’ye de 20 bin kutu grip ilacı gönderecek
Roche 'tan 20 bin kutu grip ilacı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Roche Grubu, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) 3 milyon kutu grip ilacı bağışında bulundu. Roche, Türkiye’ye de 20 bin kutu grip ilacı gönderecek.

Roche, kısa bir süre önce 'Acil Yanıt Stoğu' adıyla Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) 3 milyon kutu grip ilacı bağışladı.

İlaç stoğunun olası bir salgın durumunda, ne şekilde ve ne zaman kullanılacağına ilişkin tüm karar verme yetkisi Dünya Sağlık Örgütü’ne ait bulunuyor.

Roche, Türkiye’de bazı kümes hayvanlarında H5N1 virüsüne rastlanmasının ardından 200 bin doza karşılık gelen 20 bin kutu grip ilacını Türkiye’ye gönderme kararı aldı.

İlaçlar, hayati risk taşıyan kişilere antiviral tedavi amacıyla kullanılacak.

Roche, kuş gribi ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta da Sağlık Bakanlığı’na 5 bin kutu grip ilacı bağışlamıştı.

'Virüsün insanlar için tehlikeli boyutu kalmadı'

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise Manyas'ta ortaya çıkan hastalığın kuluçka süresinin tamamlandığını belirterek virüsün insanlar için tehlikeli bir boyutunun kalmadığını duyurdu.

Zoonoz ve Paraziter Hastalıklar Şube Müdürü Ramazan Uzun, "hastalık geçen hafta ortaya çıktığına göre kuluçka süresi tamamlanmıştır. Eğer herhangi bir bulaşma olsaydı şimdiye kadar çoktan ortaya çıkardı'' dedi.

Gerek hayvan, gerekse insan sağlığı açısından bölgede herhangi bir risk bulunmadığını bildiren Uzun, Sağlık ile Tarım ve Köyişleri Bakanlıklarının her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı, bununla birlikte il sağlık müdürlüklerine, olası bir vakayla karşılaşıldığında alınması gereken tedbirleri içeren bir genelge gönderecek.

Balıkesir Vali Vekili Halil Yavuz ise Manyas ilçesinin Kızıksa beldesinde 29 ekimde dolacak olan karantina süresinin uzatılmayacağını duyurdu.

Kızıksa'da kanatlı hayvan itlafı sona erdi

Bu arada Kızıksa beldesinde kanatlı hayvan itlafı dün gece sona erdi. Yetkililer, karantina altına alınan bölgede 8 ekimde başlattıkları kanatlı hayvan itlafının dün akşam itibariyle tamamlandığını, bu sürede 10 bine yakın hayvanın itlaf edildiğini belirtti.

Yetkililer, bugün yapılması planlanan dezenfekte çalışmalarının ise yağmur nedeniyle şimdilik ertelendiğini söyledi.

CNNTürk
roche
'tan
20
bin
kutu
grip
ilacı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir