Medimagazin logo

Eczacılar Elazığ'da toplandı

Elazığ Eczacılar Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eczacılar Danışma Kurulu Toplantısı'nda, muvazzalı eczanelerle mücadele konusunda kararlılığın devam etmesi gerektiği ifade edildi
Eczacılar Elazığ'da toplandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Elazığ Eczacılar Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eczacılar Danışma Kurulu Toplantısı'nda, muvazzalı eczanelerle mücadele konusunda kararlılığın devam etmesi gerektiği ifade edildi.


7 Bölge Eczacılar Odası başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Danışma Kurulu Başkanı Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, muvazzalı eczacıların bölgenin değil, ülkenin problemi olduğunu belirterek, "Biz buna daha açık bir deyimle sahte eczaneler diyoruz. Bu tür eczaneler insan sağlığını riske edebildiği gibi, devletin de sıkıntı yaşamasına yol açıyor. Bizler bölgemizde başlattığımız çalışmalarla son 2 yılda bu tür eczanelerin sayısını olabildiğince azalttık. Ancak halen bölgemizdeki eczacılar odası başkanlarının ifadelerinde muvazzalı eczanelerin varlığını biliyoruz. Bu sayı iller bazında tespit edildiğinde yaklaşık 400'ü bulmaktadır" dedi.


Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar ise muvazzalı eczanelerin sayısını olabildiğince azaltmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ancak ilimizde üzülerek belirtmeliyim ki 16 adet muvazzaalı eczane bulunmakta. Bu konuda gerekli önlemlerin daha net bir şekilde alınması için 6198 sayılı kanunun yeniden düzenlenmesi ve açıklığın giderilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.


Danışma Kurulu Toplantısı'na, Van, Batman, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa illerinin Eczacılar Odası başkanları katıldı. Toplantıda, Aralık ayında yapılacak olan Türkiye Eczacılar Birliği Merkez Heyeti seçimleri öncesinde bölgenin izleyeceği tutum hakkında da bir karar alındı.

İHA
eczacılar
elazığ'da
toplandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir