Medimagazin logo

Lancet ve NEJM'de yayınladığı makaleler "temelsiz" çıktı

Norveç'te kanser araştırmalarında sahtekârlık yapmakla suçlanan doktor, suçunu itiraf etti
Lancet ve NEJM'de yayınladığı makaleler "temelsiz" çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Norveç'te kanser araştırmalarında sahtekârlık yapmakla suçlanan doktor, suçunu itiraf etti.

Oslo'daki Kanser Araştırma Merkezi'nde çalışan doktor Jan Sudboe, The Lancet tıp dergisinin yanı sıra The New England Journal of Medicine ve The Journal of Clinical Oncology gibi uluslararası üne sahip dergilerde yayınlanan makalelerinde sahtekarlık yaptığını kabul etti.


Avukatının açıklamasına göre doktor, ‘her üç dergide yayınladığı makalelerinin temelsiz olduğunu' itiraf etti. Sudboe, The Lancet'in ekim sayısında yayınlanan makalesinde, steroid içermeyen aspirin gibi ilaçların ağız kanserinden korurken kalp rahatsızlığı riskini artırdığını yazmıştı. Sudboe, 2004 Nisan ayında New England Journal of Medicine'de yayınladığı makalede ağız boşluğunda oluşan ilk kanserli hücrelerin temizlenmesinin, ölüm oranını etkilemediğini belirtiyordu. Aynı doktor, 2005 Mart ayında The Journal of Clinical Oncology'de yayınlanan makalesinde, sigara tiryakilerinin ağız kanserine yakalanma ihtimalini hesaplamanın mümkün olabileceğini yazıyordu.


İHA
lancet
ve
nejm'de
yayınladığı
makaleler
"temelsiz"
çıktı
Yorum (1)
Emel Bayrak
Fahri müfettiş denetiminin doktorları çok rahatlatacağını düşünüyorum. Bu şekilde bir farkındalılık yaratmak mümkün olabilir doktorlarda, hastalarda, hastane çalışanlarında ve en önemlisi yöneticilerde.Çok iyi fikir bence.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir