Medimagazin logo

Çocuklar için ilaç içimini kolaylaştıran pipetler

Clarosip adındaki pipetler sayesinde çocuklar ilaç tadı alamıyor.
Çocuklar için ilaç içimini kolaylaştıran pipetler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çocuklarını ilaçlarını içmeleri için ikna edemeyen ailelerin imdadına bir Alman ilaç firması yetişti.

Çocukların ilaçlarını içmelerini kolaylaştıracak bir pipet üretildi. Pipet, çocuğun ilaç katılan yiyecekteki tat farkını algılamaması için bir tür antibiyotik salgılıyor.

Grunenthal firmasının ürettiği Clarosip adı verilen pipetler, kola da dahil birçok sıcak ve soğuk içecek içerisinde kullanılabiliyor ve pipet içerisindeki bir filtre ne kadar miktarda ilacın alındığını gösteriyor. Ancak pipet taze sıkma portakal suyu gibi, içinde meyve özleri bulunan içeceklerde kullanılamıyor.

Pipetin etkisini gösterebilmesi için çocuğun, içerisine ilaç karıştırılmış olan içecekten bir oturuşta yarım bardak içmesi gerekiyor. Böylece, ilacın ağızda kalmadığından ve yutulduğundan emin olunabiliyor.

Zira, eğer çocuk içeceği anında yutmaz ve ağzında bekletirse, bu durumda çocuğun ilacın tadını alması mümkün olabiliyor.

Çocuklara kaşıkla ilaç vermenin çok zor olduğuna dikkat çeken doktorlar, çocukların ilaçlarını almalarını kolaylaştıracak her türlü yöntemi memnuniyetle karşıladıklarını söylüyorlar. Doktorlar, bu pipetin çocukların ilaçları gerekli dozlarda almalarını mümkün kılması halinde, bunun çocukların hastalıklarının tedavilerinde önemli rol oynayacağı görüşünde.


NTV-MSNBC
çocuklar
için
ilaç
içimini
kolaylaştıran
pipetler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir