Medimagazin logo

Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi 'ne tomografi alındı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi'ne alınan sipiral tomografi cihazı, törenle hizmete açıldı
Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi 'ne tomografi alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi'ne alınan sipiral tomografi cihazı, törenle hizmete açıldı.


Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, törende Düzce Tıp Fakültesi'nin hizmetlerinin giderek yaygınlaştığını ve bu hizmetlerin teknolojik yeniliklerle desteklendiğini belirterek, yeni tomografi cihazının önemli bir ihtiyacı giderdiğini kaydetti. Vali Nimetoğlu, "Bu hafta içinde yasalaşacak olan Düzce Üniversitesi ile bu tür kampanyalar daha da artacak. Düzce Üniversitesi, 3-4 yıl içinde kendini kanıtlayacaktır" dedi.


AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık da, söz konusu teknolojik yatırımların Düzce halkının ve kurumlarının destekleriyle devam edeceğini bildirdi. Düzce Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu ise, valilik ve Tıp Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen kampanya sonucunda toplanan gelirle, sipiral tomografi cihazının 385 bin YTL'ye satın alındığını söyledi. Sipiral tomografi cihazının 1 ile 10 dakika içinde bir hastanın tüm vücut tomografisini çekilebildiğini anlatan Dekan Ataoğlu, "Daha önceden tomografi hizmetlerini kiralama yöntemiyle yapıyorduk. Sistem çok sık arıza yapıyordu. Hastalar da sıkıntı çekiyordu. Yeni aldığımız cihazla mümkün olan en kısa sürede görüntüleme yapılabiliyor" dedi.


Törende daha sonra sipiral tomografi sistemi Vali Nimetoğlu ve diğer yetkililer tarafından hizmete açıldı.

İHA
düzce
tıp
fakültesi
hastanesi
'ne
tomografi
alındı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir