Medimagazin logo

Zorunlu hizmetten vazgeçmeyeceğiz

Zorunlu Hizmet Yasası’nın nasıl uygulanacağını düzenlenleyen Başbakanlık genelgesinin Danıştay tarafından iptal edilmesi, Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
Zorunlu hizmetten vazgeçmeyeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Zorunlu Hizmet Yasası’nın nasıl uygulanacağını düzenlenleyen Başbakanlık genelgesinin Danıştay tarafından iptal edilmesi, Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, Anayasa Mahkemesi’nin yasayı iptal etmesine karşı yeni bir kanun hazırlığı yapıyor. Bakan Recep Akdağ, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki vatandaşların hekim beklediğini belirterek, “Elbette bir devlet hizmeti yükümlülüğü getirmemiz gerekir.” dedi.

Recep Akdağ, Kosova Sağlık Bakanı Sadık İdrizi ile görüşmesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Akdağ, Danıştay’ın Başbakanlık genelgesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, Anayasa Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebiyle gidildiğini ifade etti. Akdağ, “Ama kanunun aslıyla ilgili, ana fikriyle ilgili olarak yürütmeyi durdurma yok. Kısa süre içinde hukuki mesele açıklığa kavuşacaktır ve biz de vatandaşımıza bu bölgeye hekim göndermeye devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

Bakan Akdağ, hekimlerin Doğu ve Güneydoğu’da çalışması için teşvik edici birtakım tedbirler aldıklarını, sözleşmeli statüde bu bölgelerde çalışmak üzere özel bir kanun çıkardıklarını kaydetti. Akdağ, bu statüde söz konusu bölgelerde çalışan hekimlerin ayda 7 bin YTL’nin üzerinde para kazandıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı personelden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yeni bir mecburi hizmet kanunuyla bakanlığın yoluna devam edeceğini dile getirdi. Mecburi hizmet olmadan bölgelere doktor göndermenin mümkün olmadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Başka önerisi olan varsa açığız. Ülkenin değerli doktor ve meslek örgütleri halkın doktorsuz kalmasını istemez.” dedi. Danıştay’ın mecburi hizmet yükümlülüğünü değil, sadece Başbakanlık genelgesini durdurduğunu kaydeden müsteşar yardımcısı, “Genelgenin durdurulması kararı, kanun hükümlerinin hukuken uygulanma zorunluluğunu ortadan hiçbir şekilde kaldırmaz.” diye konuştu.

Konunun hukuk müşavirlerince incelendiğini belirten ve geçici görevlendirmelerin devam edeceğini dile getiren Müsteşar Gümrükçüoğlu, “Geçici görevlendirme, atanan doktorların yetersiz kalması nedeniyle yapıldı. Mecburi hizmet olsa da olmasa da sürdürülmesi gereken bir uygulamadır.” ifadelerini kullandı.


DOĞU’DAKİ AÇIK BÜYÜK
İl Kadro Çalışan
Diyarbakır 519 437
Erzurum 405 305
Van 386 177
Ağrı 256 74
Batman 185 126
Kars 161 71
Muş 194 88
Siirt 152 77

Zaman
zorunlu
hizmetten
vazgeçmeyeceğiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir