Medimagazin logo

En çok organ bağışı hangi ilden yapılıyor?

Ege Üniversitesi'nde başlatılan Organ Bağışı Kampanyası Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, "Tüm ülkede kullanılan kadavra organlarının üçte biri, nüfusun sadece yüzde 4'ünün yaşadığı İzmir'den çıkıyor" dedi
En çok organ bağışı hangi ilden yapılıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi'nde başlatılan Organ Bağışı Kampanyası Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, "Tüm ülkede kullanılan kadavra organlarının üçte biri, nüfusun sadece yüzde 4'ünün yaşadığı İzmir'den çıkıyor" dedi.


Tüm ülkede bir milyon nüfus başına yılda ortalama 2 kadavra donör bulunurken bu rakamın İzmir için 17 civarında olduğunu, bununla Almanya ve İngiltere'nin de üzerine çıkıldığını belirten Organ Bağışı Kampanyası Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, "Tüm ülkede kullanılan kadavra organlarının üçte biri, nüfusun sadece yüzde 4'ünün yaşadığı İzmir'den çıkıyor. Amacımız hem bu rakamları daha da yukarılara taşımak, hem de ülke geneline yaygınlaştırmak" dedi.


Organ bağışıyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması amacıyla bir internet sitesi oluşturmak için hareke geçtiklerini, muhtemelen gelecek hafta aktif hale gelecek sitede organ bağışı yapanların isimlerinin de yayınlanacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, "Sayın başkanımızın bilgisi dahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin yöneticileriyle temasa geçtik. Organ Nakli Koordinatörü Opr. Dr. Ata Bozoklar'le birlikte yaptığımız ziyarette değerli yöneticilerin de organ bağışı konusunda duyarlı ve istekli olduklarını gördük. İlgililerle görüşmelerimiz sürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin de kampanyaya büyük katkıları olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.


İHA
en
çok
organ
bağışı
hangi
ilden
yapılıyor?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir