Medimagazin logo

Hekimlere yönelik saldırılara Adıyaman'dan da tepki

Adıyaman Tabip Odası, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayını kınadı
Hekimlere yönelik saldırılara Adıyaman'dan da tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adıyaman Tabip Odası, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayını kınadı.


Adıyaman Devlet Hastanesi önünde Adıyaman Tabip Odası Başkanı Beyin Cerrahi Uzm. Dr. Süleyman Kılınç tarafından yapılan basın açıklamasında, doktorlara şiddetin arttığına dikkat çekildi.

Uzm. Dr. Süleyman Kılınç, şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğuna değinerek, "Sağlığın korunup geliştirilmesi için çaba harcayan meslek grubumuz şiddetin ortadan kalkması için mücadele veriyor. Binlerce yıllık insanlık tarihinde hekimlerin ve sağlıkçılar her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdır. Eğer şiddet dokunulmaz alana da sirayet etmiş ise toplum olmanın, birlikte yaşamanın en temel değerleri büyük tehlike altındadır. Sadece bugünümüz değil, geleceğimizin de temel dayanakları yok olmaktadır. Hiçbir gerekçe şiddeti hele hele sağlık ortamındaki şiddeti maruz kılamaz" dedi.


Devletin sosyal devlet olma vasfının kaybettiğinin önemine dikkat çeken Kılınç, "Toplum olma vasfının zayıfladığı ortak hukukun ortadan kalktığı tüm toplumun bir şiddet sarmalına sokulmaya çalışıldığı, iktidarlar tarafından hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik sevgisiz, emeğe saygısız tutumlar artmaktadır. Hekimlerin can güvenliklerinin ortadan kalkmasının yanında 70 milyon insanın sağlık hakları bu tür şiddet olayları zarar vermektedir. Biz bunlara rağmen görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Bu tür olayları yapanları kınıyoruz" diye konuştu.


İHA
hekimlere
yönelik
saldırılara
adıyaman'dan
da
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir