Medimagazin logo

Sağlık personelini modacılar giydirecek

Doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurlarını ünlü modacılar giydirecek. Hastanelerde görev yapan sağlık personelinin giydiği önlük, gömlek ve üniformalar için yeni bir çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, Cemil İpekçi ve Faruk Saraç’a teklif götürdü
Sağlık personelini modacılar giydirecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurlarını ünlü modacılar giydirecek. Hastanelerde görev yapan sağlık personelinin giydiği önlük, gömlek ve üniformalar için yeni bir çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, Cemil İpekçi ve Faruk Saraç’a teklif götürdü.

Dün Zaman Gazetesi’nin “Hemşire pembe, doktor beyaz kıyafet giyecek” başlığıyla duyurduğu çalışmanın detayları belli oldu. Sağlık Bakanlığı, personel kıyafetleri için dört renk üzerinde duruyor. Buna göre doktorlar beyaz önlük, hemşireler ise pembe renkli elbise giyecek. Sağlık memurları ve diğer yardımcı personel için de mavi ve turuncu renk kıyafet düşünülüyor.

Öte yandan çalışmayı yürüten bakanlık görevlilerinin ünlü modacılar Cemil İpekçi ve Faruk Saraç’tan yardım istediği öğrenildi. Teklif kabul edilirse sağlık personelinin giyeceği kıyafetler İpekçi ve Saraç imzalı olacak. Yeni çalışmayı Zaman’a değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde herkesin beyaz renkli kıyafet giymesi sebebiyle vatandaşların hekimle diğer görevlileri birbirine karıştırdığını söyledi. Bu durumun bazen istismarlara da yol açabildiğini vurgulayan Akdağ, “Vatandaş, hekimi de kolayca tanımalı, hemşireyi de diğer sağlık personelini de kolayca tanımalı.” dedi. Yıllardır süren bu karmaşanın çözümü için çalışma başlattıklarını kaydeden Akdağ, yalnızca kıyafet renginin değil, biçiminin de belli bir standarda kavuşturulacağını aktardı. Bakanlığın personel kıyafetlerine ilişkin yeni düzenlemesine sağlık çalışanlarından destek geldi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, çalışmayı olumlu bulduklarını söyledi. Ancak kıyafet standartları belirlenirken personel görüşünün de alınması gerektiğini dile getirerek, “Görevlilerin rahat çalışabileceği uygun kıyafetler seçilmeli.” diye konuştu. Aksu, sağlık çalışanlarına verilen giyim yardımının da artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıyafet biçimine de standart

Zaman dün Sağlık Bakanlığı’nın, hastanelerde çalışan görevlilerin karıştırılmasını önlemek için kıyafet ve renk standardı getireceğini duyurmuştu. Çalışmaya göre, doktorlar beyaz, hemşireler pembe, diğer sağlık personeli de mavi ve turuncu önlük giyecek.

Zaman
sağlık
personelini
modacılar
giydirecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir