Medimagazin logo

Şef ve şef yardımcılarıyla 20 adet eğitim araştırma hastanesi geliyor

Bayram tatilini Erzurum'da geçiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülke genelinde 20 civarında bölge eğitim ve araştırma hastanesi kuracaklarını açıkladı
Şef ve şef yardımcılarıyla 20 adet eğitim araştırma hastanesi geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bayram tatilini Erzurum'da geçiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülke genelinde 20 civarında bölge eğitim ve araştırma hastanesi kuracaklarını açıkladı.


Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen 'Halkla Bütünleşme Toplantısı'na katılan Bakan Akdağ, Ankara, İstanbul ve İzmir'e, diğer illere oranla daha fazla hasta akını olduğunu belirterek, hükümet olarak, bunu belli bir sistem içerisinde ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Söz konusu durumu ortadan kaldırmak için bölge eğitim ve araştırma hastaneleri kurduklarını belirten Akdağ, "Biliyorsunuz eğitim ve araştırma hastanelerimiz 3 büyük ilimizde yerleşmiş durumdadır. Bunların sayısını artırıyoruz. Doğu Anadolu'da Erzurum, Elazığ ve Van'da, Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır'da, Karadeniz'de Trabzon'da, Orta Anadolu'da Kayseri ve Konya'da bölge eğitim ve araştırma hastanesi kuracağız. Belli bir planlama dahilinde ülke genelinde yaklaşık 20 civarında bölge eğitim ve araştırma hastanesi kuracağız" diye konuştu.


Bölge eğitim ve araştırma hastanelerinin kurulması yönünde karar almanın yetmediğini, özellikle bu hastanelerde çalışacak klinik şef ve şef yardımcılarına ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Resmi Gazete'de geçtiğimiz hafta yayınlanan bir kanunumuz var. Bu kanunumuzu vesile bilerek, klinik şef ve şef yardımcısı istihdamına önümüzdeki aylarda da devam edeceğiz. Bu şekilde klinik şef ve şef yardımcılarını oluşturabildiğimiz illerde bölge eğitim ve araştırma hastanelerimizi açacağız.''


Bakan Akdağ ayrıca, Türkiye'de yakalanan istikrar ortamının her alana olumlu etki yaptığını belirterek, "Ülkemiz son 3 yılda yakaladığı ivmeyle geleceğini inşa edeceğini dosta düşmana göstermiştir" şeklinde konuştu.
Ümitsizliğin vatandaşların üzerinden kalktığını vurgulayan Akdağ, "Bugün artık istikrarsızlıklar nedeniyle tedirgin olarak yatıp kalkmıyoruz. Artık cebimizdeki paranın erimediği bir döneme girdik. Özellikle ücretli insanlar yarınlarını daha rahat görebilir durumdalar. Türkiye artık 2007-2008 yıllarında bütçesini hemen hemen denkleştirebilir seviyeye gelebilecek durumdadır" dedi.
Bölgedeki ekonomik duruma da değinen Akdağ, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde yeni iş olanakları oluşturulmak isteniyorsa, ortaklık kültürünün mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Sağlık Bakanı Akdağ başkanlığında yapılan toplantıya Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Ömer Özyılmaz, Mücahit Daloğlu, Mustafa Nuri Akbulut, ETSO Başkanı Muammer Cindilli, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, esnaf, sanayici ve işadamları katıldı.
'Halkla Bütünleşme Toplantısı', uydudan yayın yapan Doğu TV tarafından canlı olarak yayınlandı.


İHA
şef
ve
şef
yardımcılarıyla
20
adet
eğitim
araştırma
hastanesi
geliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir