Medimagazin logo

Hekimler aile hekimi olması için tehdit ediliyor iddiası

TTB Pratisyen Hekimler Kolu Başkanı Kurtuluş Arıköy, Aile Hekimliği'nin başlatılacağı pilot il Düzce'de, hekimlerin gönüllü aile hekimi olması için tehdit edildiğini öne sürdü
Hekimler aile hekimi olması için tehdit ediliyor iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TTB Pratisyen Hekimler Kolu Başkanı Kurtuluş Arıköy, Aile Hekimliği'nin başlatılacağı pilot il Düzce'de, hekimlerin gönüllü aile hekimi olması için tehdit edildiğini öne sürdü.


Pilot il olarak seçilen Düzce'de Cuma günü başlayan, 'pratisyen hekimlere Aile Hekimi olmak için sözleşme imzalama ve yer seçmeleri için tanınan süre'nin bugün dolduğunu belirten Arıköy, şunları kaydetti:

"Biz 3 yıldır Sağlık Bakanlığı'nın bu aceleciliğiyle sıkça karşılaştık, ancak alışmayacağız. 7 Kasım 2003'te bütün Türkiye'deki pratisyen hekimlere 2 gün içinde aile hekimi olmayı isteyip istemedikleri sorulmuştu. Hekimlerin tepkileri sonucu uygulama geri çekilmişti. Sanki bir çapraz sorgu tekniği uygulanmak isteniyor. İnsanların bütün hayatlarını ilgilendiren kararları 1-2 gün içinde vermeleri, daha doğrusu düşünmeden tartışmadan, biraraya gelip örgütlenmeden, demokratik kitle örgütleri hekimlerle ilişki kuramadan bakanlığın yönlendirmeleri, emirleri ve tehditleri yönünde karar almaları istenmekte. Bizler hekimlerin; uçurumdan atlayan 500 koyundan farklı olduğunu anımsatmak isteriz. Hekimler sorgulamadan tartışmadan ve örgütsüz hiçbir kararı uygulamayacaklardır.

Nitekim Düzce ilinde bu uygulama için gönüllü sağlık çalışanı bulmakta zorlanılmaktadır. Bu nedenle sözleşmeli olarak aile hekimliği sistemine başvuruda bulunulmazsa hekimler il dışına gönderilmekle tehdit edilmektedir."

İHA
hekimler
aile
hekimi
olması
için
tehdit
ediliyor
iddiası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir