Medimagazin logo

Erdoğan :Mecburi hizmet gerekli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, "Bazı bölgelere gitmeyen doktorlar var. Bu nedenle mecburi hizmet gereklidir" dedi.
Erdoğan :Mecburi hizmet gerekli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, "Bazı bölgelere gitmeyen doktorlar var. Bu nedenle mecburi hizmet gereklidir" dedi.


İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yeşilköy'deki Myshowland'de düzenlenen geceye eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılarak bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yıllarca bölgesel ayrımcılığa tabi tutulan yerler olduğunu kaydederek, Doğu, Güneydoğu, Doğu Karadeniz ve Orta Anadolu'nun bir bölümünde hem yatırımlar, hem kadro tahsisi açısından eksiklikler bulunduğunu belirtti. Bu nedenle doktorları önce sözleşmeli olarak çalıştırmak istediklerini, ancak daha sonra mecburi hizmeti gerekli gördüklerini belirten Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile yeniden mecburi hizmete döndük. Fiziki imkanlarımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Beyin gücümüz var, ancak yeterli değil. Bazı bölgelere gitmeyen doktorlar var. Bu nedenle mecburi hizmet gereklidir" diye konuştu.

Konuşmasında, Bingöl'den gelen bir doktorun, Tıp Bayramı kutlamaları sırasında söylediği "Bu meslek parayla değil, aşkla yapılır" sözlerini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Ben bu doktorun önünde saygıyla eğilirim. Doktorluk gerçekten aşkla yapılacak bir iştir. Kanuni Sultan Süleyman 'Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' demiş. Doktorluk mesleği her şeyden önce insan sağlığı açısından, devletten bile önemlidir" dedi.
Sağlık alanında da serbest piyasa uygulamasına geçilmenin önemine değinen Erdoğan, salondaki akademisyenlere seslenerek, ''Bizim çok doktora ihtiyacımız var. İhtiyaçları gidermeye elimizden geldiğince yardım yaparız. Bu noktada kontenjanları daha da artırarak tıpta 15-20 sene sonrasını görmek durumundayız. Tıpta daha fazla öğrenci, doktor yetiştirmeye mecburuz. Bize bazen bahaneler geliyor. 'Yetişmez, farklı bir meslek' diye. Niye yetişmesin? Yetişir. Türkiye şu anda dünya sıralamasına baktığınızda doktor başına düşen hastada 52. sırada. Bu bizim için tehlike çanı. Ondan sonra biz nasıl yürürüz, hava basarız. Önce bundan kurtulmamız lazım. Öyleyse bu adımı atacağız. Elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, iktidarlarının, sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını ödemeye kararlı olduğunu belirterek, ''İçinde bulunduğumuz yılda hava ambulans sistemini 112'ye katmak için çalışma başlattık. Bu yıl sonunda hava ambulans sistemini başlatmış olacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından sağlık sektörüne yardım yapan hayırseverler ile başarılı doktorlara plaket verdi.


İHA
erdoğan
:mecburi
hizmet
gerekli
Yorum (1)
aydin sinal
Sayin Profosör Nurettin Basaran makaleniz gercekleri göz önüne seriyor.Ilave edecek bir sey yok ama yinede yazmadan duramayacagim.Uluslar arasi PISA arastirmasinda 50 ülkenin ögrencileri arasindaki yapilan teslerde Türk ve Meksika li ögrenciler okuma,anlama,ifade etme ve matematik te en arka yani 50.siradalar.IQ orani en düsük seviyededirler.Genel kültür acisinda zaten futbolcu,pop sanatcisi birazda Amerikan sub kültürü haricinde ilgi alanlari yok gibi, Genc insanlarin yetisme okullari liselerdir,en azindan batida böyledir,hangi liseden mezun oldugu onun ne kültür,bilgi seviyesinde oldugunu gösterir,gösterirdi,halen batida bu kriter var.Fakülteler sadece mesleki ögretim müesseseleridir.oraya kadar gelen genc,aydin,kültürlü insanlara mesleki ögretim verir,Türkiyede ise artik ne lise tahsili nede üniversite kültür yasantisi kalmadigi icin anadolunun bir kasabasinda lise bitiren genc yine anadolunun bir kasaba üniversitesinden mezun oluyor,ömründe ne tiyatro,ne konser,nede sinema görmeden(eger bunlara kültür denirse) hayata atiliyor.Pek cok üniversite sehrinde ne bir halk kütüphanesi nede bir kitapci var,misal Nigde,Onlari bu hale getiren 12 eylül cuntasinin "kafasi karisik olmayan " genclik yetistirme projesidir,basariyada ulastilar..Arkadasin kim oldugunu söyle sana kim oldugunu söyleyeyim sözünü hocanin kim oldugunu söyle senin bilgini kültürünün ne oldugunu söyleyeyim seklinde yorumlamak sartir.Saygilarimla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir