Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı 2006-Şubat 1. Dönem Kurumlar Arası Naklen Atama başvuruları başladı

Sağlık Bakanlığı 2006-Şubat 1. Dönem Kurumlar Arası Naklen Atama başvuruları başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sayı :B100PER01000/

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 17 nci maddesi, 4.6.2004 tarih ve 12482 Sayılı Olurunda yer alan “... Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu yerlerde istihdamın gerçekleştirilmesi, uygulamada birlik ve mevzuat önünde eşitlik sağlanması amacıyla ve yukarıdaki hüküm çerçevesinde; il müdürü, il müdür yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı, şube müdürü unvanları ile merkez teşkilatı kadrolarına geçmek isteyenler hariç olmak üzere söz konusu Yönetmelik kapsamında bulunmayan unvanlarda çalışıp da Bakanlığımıza kurumlararası naklen geçmek isteyenlerin atama yerlerinin belirlenmesi işlemlerinin anılan Yönetmelikte öngörülen dönem ve başvuru sürelerine tabi olarak ilan edilen yerlere tercih alınmak suretiyle kura ile belirlenmesi, atanacak yerler belirlendikten sonra atama için gereken prosedürün tamamlanması...” hükmü ve 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi çerçevesinde 2006 yılı Şubat ayı 1. Dönem Kurumlararası Nakil Atamaları için:


1. Başvuruda bulunacaklar 06/01/2006–08/02/2006 tarihleri arasında http//:personel.saglik.gov.tr veya www.saglik.gov.tr sayfalarında yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden müracaat edecekler, müracaat formunun çıktısını alarak kendilerinde kalan nüsha hariç, bir nüshasına istenen belgeleri de ekleyerek Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sıhhıye / Ankara adresine gönderebileceklerdir. Gönderiler APS, kargo veya taahhütlü posta şeklinde olacaktır. Adi posta veya elden gönderim usulü kullanılmayacaktır.

2. Müracaatta bulunanlar öncelikle Personel Bilgi Sisteminden şahsi bilgilerini beyan ederek sisteme kayıt olacaklardır. Başvurularını bu bilgiler üzerinden yapacaklardır. 13/02/2006 tarih akşamına kadar Bakanlık Evrak Şubesine başvuruları ve ekli belgeleri ulaşmayan müracaatlar işleme alınmayacak, Personel Bilgi Sistemi içindeki başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3. Başvuruda bulunacaklar tercih kodları ile birlikte tercih edecekleri yerleri de belirtmek suretiyle tercihte bulunacaklardır. Tercih yapmayanların müracaatları geçersiz sayılacaktır.

4. Bakanlığımızın internet sayfasında unvanı, branşı, kadro derecesi, atanacakları il ve hizmet birimi belirtilen unvan ve branşlar için kurumlararası naklen personel ataması için başvurulacaktır.

5. Söz konusu kadrolara naklen geçmek için müracaat edenlerin talepleri Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak noter huzurunda bilgisayar kurasıyla değerlendirilecektir.

6. Aday memurlar kurumlararası naklen atanmak için müracaatta bulunmayacaklardır.

7. 2005 yılı Ağustos ayı 3. Dönem Kurumlararası Naklen Atama ve 2005 yılı Kasım ayı 4. Dönem Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edip de yapılan kura sonucu atamaya hak kazananlar 2006 yılı Şubat ayı 1. Dönem Kurumlararası Naklen Atanma Kurasına müracaat edemeyeceklerdir.

8. Müracaat edenlerin atanmak istedikleri unvanda çalışıyor olması veya daha önce müracaat ettiği unvanda çalışmış olması ve hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir. Ayrıca diplomalarının bir örneğini ve çalıştıkları kurumdan alacakları hizmet belgesini veya çalışma belgesini müracaat formuna eklemeleri gerekmektedir.

9. Diş Hekimliği, Eczacılık ve Tıp Fakültesi mezunu olduğu halde başka kurumda Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında başka bir kadro unvanında veya Sağlık Hizmetleri Sınıfı dışında bir kadro unvanında çalışanlar da Bakanlığımız tarafından ilan edilen Tabip, Diş Tabibi ve Eczacılık kadrolarına atanmak için başvurabileceklerdir.

10. Müracaatlar Şubat ayı içerisinde kurulacak komisyon tarafından incelenecek, belgeleri eksik olan müracaatlar ile yanlış müracaatta bulunanların evrakları değerlendirmeye alınmayacaktır.

11. Yukarıdaki usûle göre, Bakanlığımıza naklen geçecekler mazeret durumları hariç, bir yıl boyunca naklen atanma ve unvan değiştirme talebinde bulunamayacaklardır.

12. Kura işlemi herkese açık olarak 24 Şubat 2006 tarihinde, http://personel.saglik.gov.tr İnternet adresinde ilan edilecek saat ve yerde, noter tarafından yapılacaktır.


Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.
sağlık
bakanlığı
2006-şubat
1.
dönem
kurumlar
arası
naklen
atama
başvuruları
başladı
Yorum (1)
Mevlüt Durmuş
Hiperkolesterolemiye sebep gösterilen bütün mutasyonlar (APOB, LDLR, LDLRAP1, ve PCSK9), Lipoprotein metabolizmasının anabolik değil (partikül yapımıyla ilgili değil) katabolik bölgeleriyle ilişkilidir(partikül yıkımlarıyla). Söz konusu mutasyonlarda LDLRAP1, LDLR veya ApoB gibi mutasyonik bozukluklar, kanda zorunlu olarak partikül birikimine neden olmakta, bu da tek parametrede 'rastlantısal zorunluluk' gereği kolesterolün (göreceli) olarak yüksek görünmesini sağlamaktadır. Yani kandaki kolesterolün artışı hiç bir zaman hücresel kolesterol sentezi fazlalığına dayanmamaktadır.(Karaciğer fazla kolesterol yapıyor deyimi hikayedir)Olayın doğrudan kolesterol molekülü ile ilgisi olmamakla birlikte, mutasyonlar nedeniyle partiküller (LDL) zorunlu birikime neden olmaktadır.Sonuç olarak özellikle mutasyonlara bağlı kolesterol yüksekliklerinde, kanda partikül artışına bağlı olarak ortaya çıkan kolesterol yüksekliği hücresel üretime dayanmaz ve kolesterol yüksekliği gerçek değil, görecelidir... Selam ve saygılarımla Mevlüt Durmuş Uzm.Biyolog
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir