Medimagazin logo

Çocukluk çağı aşı takvimine 3 yeni aşı dahil edildi

Sağlık Bakanlığı çocukluk çağı aşı takvimine 3 aşıyı daha ilave etti. Bakanlık danışma kurulu tarafından alınan bu karar tüm illere bildirilerek uygulamanın başlatılması istendi
Çocukluk çağı aşı takvimine 3 yeni aşı dahil edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı çocukluk çağı aşı takvimine 3 aşıyı daha ilave etti. Bakanlık danışma kurulu tarafından alınan bu karar tüm illere bildirilerek uygulamanın başlatılması istendi.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, Genişletilmiş Bağışıklama Programı içerisinde difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, kızamık, verem ve hepatit-B hastalıklarına karşı aşılama hizmetlerine yer verildiğini, bu yıldan itibaren uygulanmak üzere menenjit aşısı, kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısı ile ilköğretim 8. sınıflara toplam 3 dozluk hepatit-B aşısının da aşı takvimine dahil edildiğini söyledi. Çocukluk çağının önemli menenjit etkenlerinden birisinin hemophilus influenza tip B olduğunu, yeni doğan ve küçük çocuklarda geçirilen menenjit hastalığı sonrası sakat kalma ve ölüm oranının oldukça yüksek çıktığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Çatak, “Bu gerçeği göz önünde bulunduran Sağlık Bakanlığı’mız aşı takvimine hemophilus influenza tip B aşısını eklemiştir. Bu aşı ile ilgili gereken hazırlıklar bakanlığımız tarafından tamamlandıktan sonra tüm illere dağıtımı yapılacak ve aşı uygulaması 2006 yılı içerisinde tüm sağlık ocaklarımızda ücretsiz olarak uygulanacaktır. Bu aşı 2. ayın bitiminde, 3. ayın bitiminde ve 4. ayın bitiminde ve 16-24. aylar arasında olmak üzere toplam 4 doz şeklinde uygulanacaktır.” dedi.

Zaman
çocukluk
çağı
aşı
takvimine
3
yeni
aşı
dahil
edildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir