Medimagazin logo

Profesör açığına Çelik’ten rotasyonla çözüm önerisi

Milli Eğitim Bakanı, 16 bin profesör ve doçentin üç büyük ilde toplandığını belirterek rotasyon uygulamasının yeniden getirebileceğini söyledi
Profesör açığına Çelik’ten rotasyonla çözüm önerisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Milli Eğitim Bakanı, 16 bin profesör ve doçentin üç büyük ilde toplandığını belirterek rotasyon uygulamasının yeniden getirebileceğini söyledi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, 15 ilde yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı dün görüşüldü. Komisyon’da konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de üniversite kurulmadığını söyledi. Mevcut üniversitelerin sayısının ve kontenjanlarının yetersiz kaldığını ifade eden Çelik, her yıl 1.5-2 milyon lise mezunu gencin, üniversite için başvurduğunu anlattı.

Yeni üniversitelerin kurulmasına ilişkin YÖK, önceki gün yaptığı açıklamada ‘15 üniversiteden sadece 4’ünün en az 7 profesör şartını’ taşıdığını açıklamıştı. Bakan Çelik görüşmeler sırasında 16 bin 216 profesör ve doçentin 10 bin 95’inin Ankara, İstanbul ve İzmir’de olduğunu belirterek, “Öyle fakülteler var ki hocalara ders yok. Rotasyon uygulamasını yeniden getirilebiliriz. Bu yaraya neşter atabiliriz” dedi.


Akşam
profesör
açığına
çelik&#8217
ten
rotasyonla
çözüm
önerisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir