Medimagazin logo

Vakıf Gureba devroluyor

VAKIFLAR Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıf Gureba Hastanesi’nin yönetiminin gelecek ay kendilerine geçeceğini söyledi.
Vakıf Gureba devroluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
VAKIFLAR Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıf Gureba Hastanesi’nin yönetiminin gelecek ay kendilerine geçeceğini söyledi.


Hastaneyi devraldıktan sonra amacına uygun hizmet vereceklerini belirten Beyazıt, böylece Valide Sultan’ın vasiyetinin de yerine getirilmiş olacağını bildirdi. Fakirlere, en iyi özel hastaneler gibi hizmet vereceklerini belirten Beyazıt, şunları söyledi:

“Hastane’nin vakfedilmesindeki asıl amaç fakirlerin en iyi şekilde tedavi edilmesidir. Hastane, Valide Sultan’ın istediği şekilde yönetilecek, vakıf çalışanları hastaları evlerinde ziyaret edecek, hastanede son derece kaliteli bir hizmet sunulacak.”

Yusuf Beyazıt’ın anlattığı hizmetleri yerine getirebilmesi için hastanenin harap durumdaki tarihi binası onarılacak. Hastanenin Vatan Caddesi’ne bakan bahçesi, çiçeklerle süslenecek. Bahçenin ‘Japon imparatorlarının bahçeleri gibi olacağını’ belirten Beyazıt, “Çeşit çeşit bitkilerin yer alacağı, oturanın kalkmak istemeyeceği bir bahçe olarak düzenlenmesini sağlayacağız” dedi.

163 yıl önce yaptırıldı

VAKIF Gureba Hastanesi, 1843 yılında muhtaç durumda olanların tedavi edilmesi amacıyla Bezm-i Alem Valide Sultan tarafından yaptırılmıştı. Hastane son olarak SSK’ya bağlanmıştı. Geçen yıl 19 Ocak’ta yayımlanan bir kararnameyle hastane SSK’dan alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlandı.

Akşam
vakıf
gureba
devroluyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir