Medimagazin logo

OMÜ yenidoğan ünitesine hasta kabulünü durdurdu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Yenidoğan Ünitesi'nde herhangi bir enfeksiyon bulunmadığını söyledi
OMÜ yenidoğan ünitesine hasta kabulünü durdurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Yenidoğan Ünitesi'nde herhangi bir enfeksiyon bulunmadığını söyledi.


Yenidoğan Ünitesi'ne yenidoğan ve hasta bebek kabulünü iki hafta süreyle durdurduklarını belirten Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, bölümlerinde 2 ayrı enfeksiyon görüldüğü yönünde yanlış bir kamuoyu oluşturulduğunu kaydetti. Aldıkları kararın tamamen mevcut tedavi gören bebeklerin sağlıklarıyla ilgili olduğunu dile getiren Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Şu an mevcut bebeklerimizin aynı ünitede tedavileri sürdürülüyor. Üniteyi boşaltma gibi bir işlemimiz olmadı. 40 yataklı yenidoğan ünitesinde bebek kabul etmememizin tek nedeni hemşire sayısındaki yetersizlik. Hemşirelerimizin bir çoğu yıllık izinde. Şu an az sayıda hemşire ile çalışıyoruz. Genelde bölümümüzde prematüre bebekler olduğu için her bebeğe az sayıda hemşirenin bakması amacıyla böyle bir karar aldık. Biz bebeklerin sağlıklarını düşündüğümüz için Samsun ve diğer bölgelerden gelecek bebekleri hastanemize şu an kabul etmiyoruz. Bu karar, ünitede tedavi gören bebeklerin hem de dışarıdan gelecek bebeklerin sağlıkları açısından önemli. Çünkü hemşire sayımız yetersiz. Bir de bebek kabulü yaparsak, az sayıda hemşirenin çok sayıda bebeğe bakmasına neden olacak. Bu da bebeklerin sağlıkları açısından risk oluşturabilir. Bu sefer enfeksiyon olasılığında artış olur."


Sağlık Bakanlığı'ndan personel talep ettikleri vurgulayan Sarıkaya, "Fakültede 900 hemşireye ihtiyacımız varken 300 hemşire ile çalışıyoruz. Gerekli müracaatlarımız yapıldı ama halen onay çıkmadı. Maliyet öne sürülüyor ama biz bir bölüm hemşirenin personel giderlerini de karşılamaya hazırız. Az sayıda hemşireyle çok sayıda hastaya bakmaya çalışıyoruz. Bu da böyle aksaklıklara neden oluyor" diye konuştu.


Sarıkaya, riski azaltmak amacıyla aldıkları kararın dolmasının ardından normal çalışma sistemine döneceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
omü
yenidoğan
ünitesine
hasta
kabulünü
durdurdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir