Medimagazin logo

Erzurum Tekman'da sağlık personeli sıkıntısı

Erzurum'un Tekman İlçesi'nde sağlık ocakları ve sağlık evlerinde personel ve teçhizat bakımından sıkıntı çekildiği bildirildi. <br />Tekman Sağlık Ocağı'nda görev yapan 6 doktor, 2 tıbbi sekreter, 5 sağlık memuru, 5 hemşire, 5 ebe, 2 laboratuar teknisyeni, 2 çevre sağlık teknisyeni ve 4 hizmetlinin görev yaptığı ve günün 24 saat hizmet verildiği belirtildi
Erzurum Tekman'da sağlık personeli sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erzurum'un Tekman İlçesi'nde sağlık ocakları ve sağlık evlerinde personel ve teçhizat bakımından sıkıntı çekildiği bildirildi.
Tekman Sağlık Ocağı'nda görev yapan 6 doktor, 2 tıbbi sekreter, 5 sağlık memuru, 5 hemşire, 5 ebe, 2 laboratuar teknisyeni, 2 çevre sağlık teknisyeni ve 4 hizmetlinin görev yaptığı ve günün 24 saat hizmet verildiği belirtildi. Sağlık ocağında günlük ortalama 200 hastaya bakılırken, 150 adet de pansuman ve enjeksiyon yapılıyor. Yapıldığı 1964 yılından beri herhangi bir tamir görmediği kaydedilen Tekman Sağlık Ocağı'nda, Kaymakamlık ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün katkısıyla duvarlar onarılarak yeniden boya ve badana yapıldı.
Diş bölümünde görevli doktorun tayinin çıkmasından sonra burada malzemeler atıl durumda kaldı. Vatandaşlar diş problemleriyle ilgili Erzurum'a gitmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, ilçeye diş doktoru atanmasını isterken, en küçük bir sorun için bile 150 kilometre uzaklıktaki Erzurum'a gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Sadece kan tahlilinin yapılabildiği sağlık ocağında, biyokimya cihazları bulunmadığı için diğer tahliller yapılamıyor, röntgen cihazı bulunmadığı için film çekilemiyor.
İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Alper Gürsoy Kızılkaya, vatandaşların mağdur olamaması için sağlık ocağının 24 saat hizmet verdiğini söyledi. Dr. Kızılkaya, "Gelen hastalarımızın tedavisi için ilk müdahaleyi yapmaktayız. Gerektiğinde hastalarımızı Erzurum'a sevk ediyoruz. İlçe Sağlık Ocağı'nda gerekli cihazların bulunmaması vatandaşlarımızı mağdur etmektedir" dedi.
Bu arada, ilçe merkezinin yanı sıra Kırıkhan ve Hacı Ömer Sağlık Ocağı ile 13 sağlık evinde de ebe ve personel bulunmadığı ifade edildi. Vatandaşlar, Tekman'ın nüfusunun 36 bin 640 olduğunu dile getirerek, "Sağlık hizmetleri Tekman Merkez Sağlık Ocağı tarafından tam bir hastane gibi yerine getirilmektedir. Tekman İlçesi'nin Erzurum'a uzaklığı 150 kilometredir. İlçede 1 adet ambulans hizmet vermekte ve 112 Acil Ambulans Servisi bulunmamaktadır. Ayrıca ambulansın şoförlüğünü İlçe Tarım Müdürlüğü şoförlerinden bir kişi yapmaktadır. İlçede tek ambulansın bulunması sebebiyle, özellikle kış aylarında acil hastaların Erzurum'a yetiştirilmesinde güçlük yaşanmaktadır. Zaman zaman hastalar uzun yolda hayatını kaybettiği de olmuştur. İlçemizin Erzurum'a uzaklığı göz önüne alınarak, gerek personel ve gerekse ihtiyaç duyulan cihazların sağlık ocağına verilmesini istiyoruz. Tekman'ı sadece seçimden seçime tanımasınlar. Tekman sadece seçim ilçesi değildir" diye dertlerini dile getirdi.
Öte yandan, 400'ün üzerinde sağlık evinin bulunduğu Erzurum'da personel yetersizliği ve tayin edilen personelin ilgili bölgeye gelmemesi yüzünden sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Tayini çıkan personelin yerine daha az sayıda personel gelmesi sebebiyle sağlık evlerine personel ataması yapılamadığı belirtilirken, buralardaki sorunların mobil sağlık ekipleriyle günübirlik olarak giderilmeye çalışıldığı ifade edildi.

İHA
erzurum
tekman'da
sağlık
personeli
sıkıntısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir