Medimagazin logo

Doğu'ya doktoru inancı götürür

Bingöl'ün Yenisu ilçesinde gönüllü çalışan Dr. Mızrap Özer, doktorların Doğu'ya fazla para için gitmeyeceğini belirterek "İnanç her şeyin ilacı"dedi
Doğu'ya doktoru inancı götürür
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bingöl'ün Yenisu ilçesinde gönüllü çalışan Dr. Mızrap Özer, doktorların Doğu'ya fazla para için gitmeyeceğini belirterek "İnanç her şeyin ilacı"dedi.

Bingöl'e gönüllü giden ve yılın doktoru seçilen Dr. Mızrap Özer'in Tıp Bayramı törenlerinde doktorlar adına yaptığı konuşmada anlattıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dinlerken tüylerim diken diken oldu" demesine yol açtı. Bingöl'ün Yedisu ilçesine görev yapmak üzere gönüllü giden Dr. Mızrap Özer Doğu'nun doktor sorunu ve yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlattı. Hiç il merkezlerinde görev yapmadığını, hep kırsalda çalıştığını söyleyen Özer, doktorların Doğu'ya fazla para için gitmeyeceğini belirterek, "Parayı düşünmeden, sevdiği devlete hizmet yükümlülüğünü yapacak, inançlı doktorlar bu işi çözer" dedi.

MAAŞI 2 BİN YTL

Hekimlerin parayı düşünen insanlar olarak tanınmasından çok rahatsız olduğunu belirten Dr. Özer, şunları söyledi: "1200 YTL memur maaşım var, döner sermaye ile birlikte 2000 YTL kadar ancak kazanıyorum. Evet sözleşmeliler 8-9 bin YTL alıyor ama bana 10 bin YTL verseler, bu para için oralara gitmem. Oralara bu memleketin ve insanlarının sevgisi dışında hiçbir güç doktoru götüremez. Doktorlarımız parayı sevse sözleşmeli gitmek için yarışırlar ama parayı değil insanı sevdikleri için bu yükümlülüğü yerine getireceklerdir. Bu doktor sorunu da önümüzdeki yıllarda çözülecektir."

Başbakan'dan yol istedi

Dr. Mızrap Özer, hizmet verdiği Bingöl'ün Yedisu ilçesinin fay hattında olduğunu, bölgede her gün bir deprem yaşandığını söyledi. Yedisu'nun, yolu olmayan ilçelerden biri olduğunu ifade eden Özer bu sorunu Başbakan Erdoğan'a da iletti. Özer, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yol sorununun çözülmesi için yardımcı olacağını söylediğini kaydetti.


Yenişafak
doğu'ya
doktoru
inancı
götürür
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir