Medimagazin logo

Memur Maaşı için yeni kriter

Hükümetin gündeminde bulunan Kamu Personel Rejimi Taslağı ile kamu çalışanları arasındaki ücret dengesizliği giderilecek, kamuda verimlilik artacak. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın soru önergesine verdiği cevapta, Kamu Personel Rejimi Taslağı içindeki maaş hesaplama sistemi hakkında bilgi verdi
Memur Maaşı için yeni kriter
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümetin gündeminde bulunan Kamu Personel Rejimi Taslağı ile kamu çalışanları arasındaki ücret dengesizliği giderilecek, kamuda verimlilik artacak. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın soru önergesine verdiği cevapta, Kamu Personel Rejimi Taslağı içindeki maaş hesaplama sistemi hakkında bilgi verdi.


Buna göre, maaş unsurları üç başlıkta toplanacak. Memur, sözleşmeli personel ve diğer kamu çalışanlarının aylık ücretleri; ‘temel görev aylığı’, ‘hizmet farkı ek ödeneği’ ve ‘performans ödemesi’ unsurlarından oluşacak.


Maaşın asli unsuru ‘temel görev aylığı’ olacak ve toplam maaşın en az yüzde 80’lik kısmını oluşturacak. Temel görev aylığının tespitinde memurun yürüttüğü görev itibarıyla kıdem, eğitim, hiyerarşik sorumluluk, uzmanlık gibi kriterler göz önünde bulundurulacak. Temel görev aylığı ve ücreti hesabında kullanılacak aylık katsayı her yıl bütçe kanununda tespit edilecek.

Riskli göreve ek ücret
Memur, diğer kamu görevlisi ve sözleşmeli personele, hizmet güçlüğü, sorumluluğu, riski, çalışma şartları ve yeri gibi kriterler dikkate alınarak en yüksek ‘temel görev aylığı’nın yüzde 20’sini ve kendi temel görev aylığının yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde ‘hizmet farkı ek ödeneği’ verilecek. Bu ödenek, kurumların teklifi, Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşü ve Maliye Bakanlığı’nın teklifi ile Bakanlar Kurulu tarafından uygun bulunanlara ödenecek.


Taslağa göre, kurumlarca belirlenecek ve personele duyurulacak performans kriterleri çerçevesinde başarılı görev yaptığı tespit edilen personele, maaşın yüzde 5’i oranında ‘performans ücreti’ ödenecek.

KARMAŞIKLIK giderilecek
Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Kamu Personel Rejimi Taslağı ile maaş sistemindeki karmaşıklığı ve ücret dengesizliğinin giderilmesi hedeflendi” dedi. Taslak ile maaş hesaplama sisteminin basit ve anlaşılır hale getirildiğini kaydeden Şahin, “Bu hesaplamalar, kamu çalışanlarının kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde, çalışma hayatındaki statü ve pozisyon değişiklikleri, modern ve çağdaş esaslar doğrultusunda gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Türkiye
memur
maaşı
için
yeni
kriter
Yorum (2)
gul çimşit
bende dawn annesiyim böyle haberleri okudukca inanın kuvvet kazanıyor inşallah çocuklarımız biradım ilerler
1
Cevapla
Yavuz Tahtalı
Ben de bir Down Sendromlu çocuk babasıyım. Oğlum henüz 6 aylık. Bu umut verici bilimsel çalışmaları bizimle paylaşıp bizi mutlu ettiniz ve geleceğe umutla bakmamızı sağladığınız için Allah sizden razı olsun. Böyle ümit verici haberleri duymak inanın bizim gibi ebeveynleri sonderece mutlu ediyor. Sizlere çok teşekkür ediyorum.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir