Medimagazin logo

Anjiyo yapan doktor 5 saat çalışacak

Danıştay, anjiyo yaptığı için radyasyon alan kardiyolojicinin, anjiyo laboratuvarında çalıştığı günlerle sınırlı olmak üzere, günde 5 saat çalışmasını uygun gördü.
Anjiyo yapan doktor 5 saat çalışacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Danıştay, anjiyo yaptığı için radyasyon alan kardiyolojicinin, anjiyo laboratuvarında çalıştığı günlerle sınırlı olmak üzere, günde 5 saat çalışmasını uygun gördü.

SSK İhtisas Hastanesi'nde Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan bir doktorun, radyasyona maruz kalması nedeniyle günde 5 saatten fazla çalıştırılmaması yönünde yaptığı başvuruyu SSK, yanıt vermeyerek reddetti. Açılan davada, Ankara 6. İdare Mahkemesi işlemi iptal etti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Danıştay 12. Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Ankara 6. İdare Mahkemesi bozma kararına uymayarak, dava konusu işlemin iptali yolundaki ilk kararda ısrar etti.

Bu kararın da temyiz edilmesi üzerine dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na geldi. Kurul, röntgen ve radyum ile çalışan personelin sağlığının, yakın ve ağır bir tehlike altında olması nedeniyle bu personelin çalışma saatleri için 8 saat çalışma süresinden farklı bir düzenlemeye gidilmesinin hizmetin gereği olduğunu vurguladı.

İlgili tüzükte de röntgen ve radyum ile günde 5 saatten fazla çalışılmayacağının belirtildiğine işaret eden Kurul, ihtisası kardiyoloji olan davacının, anjiyo laboratuvarında zararlı ışınlara maruz kalması karşısında günlük çalışma süresinin, hizmetin özelliği dikkate alınmaksızın günde 8 saat olarak belirlenmesinin, ilgili düzenlemelere aykırı olduğuna işaret etti.

Davacı doktorun, anjiyo laboratuvarında çalıştığı günlerle sınırlı olmak üzere günde 5 saatten fazla çalıştırılmamasının gerekli olduğunu vurgulayan Kurul, aksi yönde verilen kararın mevzuata uygun olmadığını belirtti.
Bu haber 107 defa okundu.

memurlar.net
anjiyo
yapan
doktor
5
saat
çalışacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir