Medimagazin logo

Ücretsiz icap nöbetlerine tepki

Sağlık-Sen Sinop Şubesi Başkanı Dr. Ayhan Özcan, <br />icap nöbeti ücretlerinin bazı hastanelerde verilmemesine tepki göstererek, "Ödemenin yapılabilmesi için ayrıca talimat veya genelgeye gerek yok" dedi
Ücretsiz icap nöbetlerine tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık-Sen Sinop Şubesi Başkanı Dr. Ayhan Özcan,
icap nöbeti ücretlerinin bazı hastanelerde verilmemesine tepki göstererek, "Ödemenin yapılabilmesi için ayrıca talimat veya genelgeye gerek yok" dedi.


Resmi Gazete'de yayınlanan 5371 sayılı kanunla bazı kanunlarda değişiklik yapıldığını hatırlatan Dr. Ayhan Özcan, söz konusu kanunun 6. maddesiyle 657 sayılı DMK'nun ek 33. maddesine yeni fıkra eklendiğini, yeni yasaya göre icap nöbeti tutanlara normal nöbet ücretinin yüzde 30'u kadar bir ücret ödenmesi gerektiğini belirtti.


Bazı hastanelerde ödemelirn yapılmadığını söyleyen Özcan, "Yasada icap nöbeti ücretinin döner sermaye bütçesinden ödeneceği hüküm olunmuştur. Bu ücretin ödenmesi için ayrıca genelgeye ihtiyaç yoktur. Hastane idareleri icap nöbetleri için gerekli tahakkuk evrakını hazırlayıp, bu kanunu da evraka eklerlerse döner sermaye saymanlık müdürü bu ödemeyi yapmak zorundadır. Zaten bu seneki bütçe uygulama talimatnamesinde hastanelerdeki tüm nöbet ücretlerinin döner sermayeden ödeneceğine dair hükümler mevcuttur. Muhtemelen bazı saymanlık müdürleri 5371 sayılı kanundan habersizdir. Sağlık Bakanlığı'nda icap nöbetine 5 Temmuz 2005 tarihinden itibaren ücretlendirme yapıldığı halde birçok devlet hastanesinde Sağlık Bakanlığı'ndan yazı ve bilgi gelmediği gerekçe gösterilerek uygulamaya geçilmemiştir. Genelge yayınlanması bu bilgilenmeyi sağlamak yönünden faydalı olur. Ancak genelge şart değildir ve birçok il bu ödemeyi yapmaktadır. Sağlık çalışanlarının mağdur edilmemesi ve kanunen hak ettiği ücretlerin ödenmesini istiyoruz. Aksi taktirde üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının kanuni haklarını alabilmeleri için bu konunun sendikamızın takibinde olduğu herkesçe bilinmelidir" dedi.

İHA
ücretsiz
icap
nöbetlerine
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir