Medimagazin logo

3 bin hemşirenin maaşı yarı yarıya azalacak

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra 43bin hemşirenin maaşı neredeyse yarı yarıya düşüyor.Borçlanan, kredi alan binlerce hemşire mağdur durumda...
3 bin hemşirenin maaşı yarı yarıya azalacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra 43bin hemşirenin maaşı neredeyse yarı yarıya düşüyor.Borçlanan, kredi alan binlerce hemşire mağdur durumda.



SSK Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı'na geçti, böylece Türkiye'de sağlık hizmetlerinin tek çatı altında toplanması için ilk adım atıldı. Burada çalışan personel de Sağlık Bakanlığı kadrosuna geçti, işte bu kişilerden biri de Irmak Kurt. 34 yaşında, evli ve 11 yıllık hemşire. Eski adıyla Samatya SSK yeni adıyla da istanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışıyor. SSK'ya bağlıyken ayda eline 1400 YTL geçiyordu. Ama gelecek ay eline 725 YTL geçecek. Çünkü Sağlık Bakanlığı'nda çalışan yüksek okul mezunu bir hemşirenin maaşı bu. Irmak Kurt gibi 43 bin hemşirenin maaşı devirden sonra yan yarıya tırpan yedi.



AİLEDEN DESTEK GELİYOR


Irmak Kurt, "Ben de kredi kullandım ne de takside girdim. Ama binlerce meslektaşım benim kadar tedbirli değildi. Kimi maaşına güvenip araba aldı, kimi kredi çekti borçlandı. Onların durumu çok zor" diyor. Irmak Kurt'un eşi hem aneztezi teknikeri hem de Fen Bilgisi öğretmeni. Ancak şu an işsiz çünkü | ataması yapılmıyor, ne öğretmenliğe ne de hastaneye... özel dersler ile aile bütçesine destek oluyor. Irmak hemşire, "Ailemizden destek gelmese idare edemezdik. Kuru erzağımızı, salçamızı gönderiyorlar. Sıkışınca para veriyorlar. 83 model bir Tofaş Şahin arabam var. Babamın hediyesiydi. Ama kullanamıyorum bile çünkü benzin çok pahalı. 99 yılında evlendim balayına gidemedim, hiç tatil yapamadım, îşte Türkiye'de hemşireler böyle yaşıyor" diyor.


Vatan
3
bin
hemşirenin
maaşı
yarı
yarıya
azalacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir